1.kolo-V.liga SZ-dohrávka

27.08.2009 22:05

Plavnica - St. Ľubovňa "B" 1:2 (1:2)

Odložené susedské derby sľubovalo napínavý duel, ktorý pred začiatkom nemal vážneho favorita. V kríze sa zmietajúci Plavničania si už nič iné ako víťazstvo nepripúšťali, ale to sa im nakoniec nepodarilo dosiahnuť. Hosťujúca rezerva rozhodla prakticky o svojom víťazstve hneď v úvodnej štvrťhodine, keď dvoma rýchlymi gólmi zaskočila domácich. Tí, vedomí si dôležitosti stretnutia, síce v ďalšom priebehu duelu nezložili zbrane a do polčasu sa im podarilo ešte stretnutie zdramatizovať, po zmene strán im však strelecká nemohúcnosť nedovolila bodovať.

Po ďalšej prehre svojho mužstva nebolo príliš do reči ani domácemu kormidelníkovi Jánovi Servickému, ktorý považoval za najväčšie príčiny prehry zbytočné chyby v zadných radoch. "Na našej prehre sa podpísala hlavne nedostatočná koncentrovanosť v úvode stretnutia, keď sa súperovi po dvoch hrubých chybách podarilo vytvoriť si bezpečný dvojgólový náskok. V ďalšom priebehu inak kvalitného duelu sme síce zvýšili aktivitu a v ofenzíve boli nebezpečnejší, no, bohužiaľ, príležitosti, ktoré sme si dokázali vytvoriť, sa gólom neskončili. Podarilo sa to len Sovičovi. V posledných dueloch väčšinou doplácame na streleckú nemohúcnosť, a preto je otázkou času, kedy sa konečne dokážeme čo najlepšie vo finálnej fáze presadiť, aby sme sa odpútali aj z dna tabuľky. Podotýkam, že ak sa nám podarí prelomiť súčasnú hernú krízu, potom sa určite zlepší aj atmosféra v klube a tíme."

Hosťujúceho trénera Karola Kačmarčíka predvedený výkon jeho zverencov určite potešil a ako uviedol, víťazstvo považoval za zaslúžené. "Na derby stretnutie sme sa všetci veľmi tešili, čo sa prejavilo aj na našej predvedenej hre. So súperom sme sa už navzájom veľmi dobre poznali, preto sme sa naňho dôkladne pripravili. Moji hráči podali spoľahlivý výkon a domácim veľa toho nedovolili. Aj v tomto zápase sa ukázalo, že ak dokážu do súboja vložiť svoje srdce a siahnuť na dno fyzických a psychických síl, úspech sa dostaví. Na našej cennej výhre mal veľký podiel najmä gólman Beňo, ktorý nás svojimi exkluzívnymi zákrokmi v nejednom prípade podržal pred inkasovaním gólu. Dúfam, že podobne spoľahlivé výkony podajú moji chlapci aj v nastávajúcom období a v mužstve zavládne herná pohoda."

Góly: 38. Sovič - 4. Pyda, 13. Kaleta.

PLAVNICA: Ščerbák - Sivuľka, Jozef Pavlišin, T. Figura, Varga (70. Štupák) - L. Figura, Chovanec, Jendruš, Sovič - Ján Pavlišin, Ilčišák.

ST. ĽUBOVŇA "B": Beňo - Martin Sivuľka, Turlík, kuľanda, Vandžura - Pyda (34. Mariančík), Révay, P. Foľvarský (78. J. Foľvarský), Straka (85. Kačmarčík) - Kaleta, Sekelský.

/zdroj Korzar/