„...ani v šťastí ani v nešťastí..."

01.10.2012 15:38

 

„...ani v šťastí ani v nešťastí...“

 Text ktorý každý už zadaný chlap pozná, a pri ktorom čítaní, po niektorý odvážny aj iba hovorení pred plným kostolom, prejde v hlave spomienka na ich deň D. Nie nejdem spomínať na tieto nefutbalové veci, ale tento kúsok z textu sa dá kľudne predložiť niektorým fanúšikom futbalu. Či je to na tej profesionálnej úrovni alebo na tej našej „amatérskej“. FK Družstevník Plavnica má za sebou niečo pomerne dosť zriedkavé, čomu však nemusí byť vôbec koniec, neinkasovali sme gól dlhých 11 zápasov, dlhých 990 minút. Na neuverenie nájdu sa v našom „fanúšikovskom“  sektore aj taký ktorým asi nedošlo, alebo vlastne asi ani nedôjde, akú máme česť zažívať sezónu ktorá môže byť tou najpamätnejšou v našej futbalovej histórii. Nebudem zaslepene tvrdiť že postúpime, ale tak dlho neinkasovaný gól je vizitkou, ktorá je pomerne zriedkavá. A to že naši družstevníci doma nevíťazia každý domáci zápas 6:0, ale 1:0 ale v zápase je vidieť chcenie, neznamená že pri nezdaroch v kombinácií treba na nich pokrikovať že hrajú tak akurát p...(preložené- nič :D). Mali by sme byť hrdý na to čo za posledné roky naši hráči dokázali, a pri každej akcii ich povzbudiť aj za stavu 0:0 alebo 0:1... najkrajším príkladom futbalového fandenia je malá nenápadná krajinka v Británii – Írsko!!! Hádam pár z vás videlo zápas na Euro 2012 Španielsko vs Írsko (4:0), jednoznačná potupa írskeho futbalu, ale jednoznačná výhra írskeho fandenia! Koniec zápasu a írsky fanúšikovia ukázali svetu svoju náklonnosť k futbalu a skromnosť na svoje futbalové pomery. Poďakovali svojím fanúšikom aj keď prehrali z majstrami zahanbene vysoko. (prikladám video)

Ďalší príklad by som uviedol, kedy fanúšikovia svojho týmu svojim verili aj za nepriaznivého stavu, stavu 0:3...po polčase. Možno už niektorý viete o ktorý zápas sa jedná, možno je to z mojej strany zaujatosť, ale jeden z najpamätnejší zápas finále ligy majstrov medzi Liverpool a AC Milan (2005)...práve nezlomná vôľa, a viera svojim bola nemalým prispením toho že z jednoznačného zápasu stal zápas, ktorý vošiel do histórie futbalu. Zápas skončil aj s prispením šťastia 4:3 v prospech LFC ...a tu sa ukázalo kde je futbal v Británii a kde u nás...(prikladám video)

Tých negatívnych pokrikov na našich ihriskách je pomerne zväčša zo sektoru starších, takže týmto „článkom ich sotva“  oslovím, ale od niečoho začať treba :).  To že daný fanúšikovia boli za socializmu „majstri sveta“ a na podiv sveta to nikdy nedotiahli tak ďaleko ako teraz Plavnica, je na nepochopenie, ale je čas aby si uvedomili, že to na sile týmu určite nebude v hod.

Aby sme nadviazali na názov článku „...ani v šťastí ani v nešťastí...“ tak je jasné že všetci, ktorý radi povzbudíme našich, veríme že šnúru bez inkasovaného gólu natiahneme čo najdlhšie. 11 zápasov a 990 minút...,  nie je to žiadna výzva,  žiadny tlak, nech hraje Plavnica futbal ako do teraz, nech nás baví ako stále. Ak už ten gól dostaneme v prvej minúte ďalšieho zápasu...nech sa páči, ale táto šnúra ktorá je 11 zápasov je už pamätnou už teraz a myslím že ešte pár rokov si budeme môcť zaspomínať ako nás naši futbalisti bavili futbalom a „prekvapovali“ perfektnou obranou ...možno tomu nebude koniec, možno zlomíme rekord Miroslava Königa , ktorý neinkasoval gól 1129 minút. Možno ten európsky Belgičana Danyho Verlindena, ktorý nedostal gól 1390 minút, ten celo svetový je Vasco da Gama Filho Mazaropi v rokoch 1977 až 1978 nepoznal pocit inkasovaného gólu dlhých 1816 minút. Všetko je to myslené samozrejme s rezervou keďže mi Plavničania  ťaháme šnúru z dvomi brankármi, ktorých máme na rovnakej úrovni.

Aby sme neostali len pri vážnych veciach ... je tu pár hlášok s futbalovej oblasti...

raz keď dal Pascal Cygan gól tak komentátor na to: Takže to je 3 gól za arsenal pre Cygana už len 183 a prekoná rekord Iana Wrighta...
"Ale tréner, ja nedávam góly" - Henry Wengerovi keď mu povedal že bude hrať útočníka
"Keď dáte úspech hlúpym ľuďom, niekedy ich to spraví ešte hlúpejšími a nie múdrejšími" - Wenger o Mourinhovi
"Mohli sme dať viac" - Wenger po vitazstve 7-0 nad Middlesborough na Highbury
"Prehrali sme lebo sme nevyhrali" - Ronaldo a jeho logika...
"Prvých 90 minúť zápasu je najdôležitejších" - Sir Bobby Robson to vidí z iného uhla pohľadu
"Nevadilo by mi ak by sme prehrali všetky zápasy, ak by sme vyhrali ligu" - Mark Viduka objavil zaručenú stratégiu ako sa stať majstrom - v Newcastli mu asi uverili...

 

Takže vieme podľa čoho sa máme držať aby sme uspeli aj my... :)

ps: Jarmok dopadol dobre... :)

 

S pozdravom Junho YNWA