Bardejovská Nová Ves porazila Plavnicu

22.09.2014 09:07

Plavničania nemuseli odchádzať naprázdno. Manko z prvého polčasu však napriek veľkej snahe nezmazali.

Plavničania nemuseli odchádzať naprázdno. Manko z prvého polčasu však napriek veľkej snahe nezmazali.

Foto: Peter Cingeľ

V sobotňajšom stretnutí susedov v tabuľke III. futbalovej ligy skupiny východ ŠK Milénium Bardejovská Nová Ves vyhral nad FK Plavnica 3:2. V stretnutí solídnej úrovne si protivníci rozdelili polčasy, v tom prvom dominovali domáci, no v druhom mali navrch hostia. Lenže strelecky sa viac darilo Šarišanom a keďže hostia dali druhý gól až v nadstavenom čase, na lepší výsledok im už nezostal čas.

BARDEJOVSKÁ NOVÁ VES. Partiu lepšie rozohrali domáci, v strede ihriska ovládali priestor a boli aktívnejší v zakončovaní. Prvý polčas vyhrali 2:0.

Podľa trénera ŠK Milénium Jozefa Žofaja prvý polčas nemusel rozhodnúť o konečnom výsledku.

„Úvod sme mali veľmi dobrý, zahrali výborne v strede a dali sme aj pekné góly. Pri neúčasti dvojice v strede poľa bolo treba improvizovať. No súper má svoje kvality, dokázal si vytvoriť dobré príležitosti.  Musíme to oceniť, v závere sme odchádzali, oni tu neprišli prehrať ani murovať.“

Žofajovi v základnej zostave chýbali dvaja kľúčoví hráči, len nie je spokojný, že inkasovali lacné góly.

„Nemohli nastúpiť Šott a Jančošek, po prestávke sme sa tridsať minút hľadali, potom sme prestriedali. Myslím si, že ten prístup hráčov k zápasu musí byť troška iný, no tretí gól bol výsledok zlepšeného nasadenia v koncovke zápasu, aj keď hostia mali lepší druhý polčas.“

Stále o gól

Tréner futbalistov Plavnice Marián Solotruk len krútil hlavou nad  konečným výsledkom, keď ten lepší im unikol o vlások.

„Prespali sme prvý polčas, domáci boli lepší v agresivite, najmä Knap s Luščákom boli silní na lopte, zaslúžene vyhrávali 2:0. Keď hráme vonku, máme päť, šesť šanci, z ktorých treba dať gól.  Po prestávke sme zmenili rozostavenie, na dostrel boli Makara, Genčur, Dlugoš, sú to skúsení futbalisti, mali lepšie riešiť finálnu činnosť. Bojujeme s tým, že aj keď v zápasoch nie sme horší, súperi nás netlačia, no prehrávame o gól. Je to pre nás kruté.“

Po prestávke sa hostia nasťahovali na polovicu domácich a bolo len otázkou času, kedy vyrovnajú, najmä keď Janič znížil na 2:1. Napokon však namiesto vyrovnania prišiel gól na 3:1 a zníženie až v nadstavenom čase.

Bol to pekný futbal pre divákov. Domáci vyhrali zaslúžene, aj keď len nakopávali loptu a po rohu dali tretí gól, no pred tým mali sme šance na vyrovnanie,“ dodal tréner  Solotruk.

Štatistika

Bard. N. Ves - Plavnica 3:2 (2:0)

Góly: 15. Knap, 39. Macečko (11 m), 84. Humeník - 53. Janič, 90. Vresilovič.

 

pondelok 22. 9. 2014 | Juraj Ščerbík
© 2014 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.