Boj o postup naberá na obrátkach

13.04.2011 00:11

Súboj o postup do vyššej súťaže v piatej lige skupiny S-Z sa poriadne dramatizuje. Po nedeľňajšom šlágri kola, v ktorom Hranovnica na domácej pôde porazila lídra z Plavnice 3:1, je situácia na čele veľmi zaujímavá. Hranovničania sa totiž bodovo dotiahli na vedúcich Plavničanov, v ktorých prospech hovorí už len lepšie celkové skóre.

HRANOVNICA. Podtatranci sa na šláger kola a zároveň i prestížne derby stretnutie dobre pripravili a už v prvom polčase dvoma presnými zásahmi položili základ svojho neskoršieho víťazstva. Po obrátke si už bez problémov kontrolovali svoje vedenie a v pohode dokráčali k plnému bodovému zisku.

„Napriek tomuto víťazstvu nemôžem byť maximálne spokojný, lebo v klube sú menšie problémy. Dochádza k zraneniam hráčov a navyše máme aj viacero takých, ktorí nemôžu hrať kvôli žltým kartám. Hoci v kádri máme až 19 futbalistov, momentálne je problémom postaviť ideálnu zostavu,” povedal nám tréner Hranovnice Ján Kleščík.

Na zápas s Plavnicou pripravil účinnú taktiku, ktorú jeho zverenci dodržali. „Po debakli, ktorý sme utŕžili uprostred týždňa v Uzovciach, sme sa na toto stretnutie dobre pripravili. Vychádzali sme z maximálne zabezpečenej obrany. Prejavilo sa to tým, že súper si do polčasu nevytvoril jedinú gólovú šancu. Naopak, my sme udreli dvoma gólmi,” poznamenal J. Kleščík.

Oko diváka potešil najmä ten prvý z kopačky Džubáka, ktorý ukážkovo trafil z priameho kopu. „Naštartoval a do pohody nás dostal až gól do šatne, ktorý sme aj so šťastím strelili Oravcom,” doplnil J. Kleščík.

Nahlas o postupe nehovoria

Jeho mužstvo teraz čaká náročná séria troch zápasov v rade na ihriskách súperov. Tie určite naznačia, či môžu v Hranovnici poškuľovať aj po postupe.

„Okrem vedúcej Plavnice a nás je v hre aj Čirč, ktorý sa podľa mňa čoskoro stane novým lídrom súťaže. Určite aj Uzovce budú ešte vyčkávať, ako sa vyvinie situácia. V našom klube sa nahlas o postupe nehovorí. Pripravujeme sa od zápasu k zápasu,” dodal J. Kleščík.

Gól do šatne ich položil

Plavničanom ostatné dva majstrovské zápasy celkom nevyšli. Najprv prehrali v Čirči a teraz aj v Hranovnici. „V prvom polčase sme boli lepším mužstvom ako domáci. Vypracovali sme si pološance, no viazla nám finálna prihrávka. Dobre sme bránili, no domáci sa presadili po štandardných situáciách. Trochu nás položil druhý gól, ktorý sme inkasovali v poslednej minúte prvého polčasu do šatne. Po obrátke sme prevzali iniciatívu, Hranovnica čakala a hrala na rýchle brejky. Domáci zvýšili svoj náskok a my sme skóre už len skorigovali,” uviedol tréner Plavnice Ľubomír Jacko.

Naďalej myslia na postup

Napriek prehrám v ostatných dvoch dueloch chcú v Plavnici naďalej bojovať o postup. „Súperi sa na nás síce bodovo dotiahli, ale to nič nemení na tom, že naším cieľom ostáva boj o postup. Už v najbližšom domácom zápase chceme našim fanúšikom ukázať, že futbal sme hrať nezabudli. Táto súťaž je veľmi vyrovnaná a okrem Hranovnice a Čirča určite do boja o postup prehovoria aj Uzovce a Gaboltov,” uzavrel Ľ. Jacko.