Družstevníci boli usilovnejší ako ŠK Milénium

22.09.2015 20:42

Plavničania vonku opäť zabodovali.

Foto: Peter Cingeľ

V treťoligovom zápase si domáci nedokázali pripísať piatu výhru v súťaži, zdatný súper z Plavnice v okrese Stará Ľubovňa im prekazil kombinačnú hru a vysokí obrancovia ovládli územie pred brankárom.

BARD. NOVÁ VES. Šarišania sa ujali vedenia gólom svojho najlepšie strelca Kiseľa, no ako sa neskôr v priebehu duelu ukázalo, nestačilo to na plný bodový zisk.

Hostia sa spoliehali na dôraznú hru v osobných súbojoch a domáci na lepšiu koncovku.

Lenže už v závere polčasu premárnili dobré príležitosti najmä z kopačky Juska. Jednogólové vedenie sa nedarilo vylepšiť, pribúdala nervozita, hra v strede poľa končila na pokutovom území a hostia nelenili v protiútokoch.

Po hodine hry Kiseľ mohol upokojiť svoj tím, no nastrelil len do brankára. Hostia udreli v 70. minúte, po faule na Kačmarčíka poslali loptu do otvorenej obrany a Genčur vyrovnával na 1:1.

Dvadsať koncových minút, to bolo prehliadka snaženia aktérov o druhý gól. Domáci brankár Kačmár podržal mužstvo, podobne na druhej strane urastený Beňo, tomu v 86. minúte pomohla žrď, do ktorej poslal vysoký center Stachura.

Veľa nevyužitých príležitostí

Domáci tréner Jozef Žofaj príčinu toho, že nedotiahli zápas do víťazného konca, videl v nevyužitých príležitostiach za stavu 1:0.

 

„V prvom polčase to boli dve, tri gólové možnosti. Mohol to dokázať Kiseľ po vydarenej akcii, namiesto strely do brankára vhodnejšia by bola prihrávka na päťku, kde čakali traja hráči. Šťastie nám chýbalo aj pri nečakanej lopte Stachuru do žrde. Hostia mali rýchle kontry do našej otvorenej obrany z dobre postavenej defenzívy a dobre im zachytal brankár. Naše príležitosti hráči zle riešili, zbytočne sme to zdramatizovali a stratili dva body, sme z toho sklamaní.“

Remíza je spravodlivá

Spokojnejší bol tréner Plavnice Marián Solotruk.

„Bol to dobrý, živý zápas s množstvom šancí i dobrým nasadením, remíza je spravodlivá. Keďže Bardejovská doteraz všetko doma vyhrala, verili sme si, že po úspechu v Stropkove sa presadíme aj tu. Hrali sme dobre a v závere sme mohli rozhodnúť o našom víťazstve. Zamerali sme sa na rýchle protiútoky, ktoré nám vychádzali, máme tam typy hráčov, ktorí to vedia, ale bol to kolektívny výkon. Možno sme boli  agresívnejší, čo sa domácim nezdalo, ale tak sa dnes hrá futbal. Podržal nás brankár Beňo, pred bránou ovládal najmä vysoké lopty.“



Čítajte viac: https://bardejov.korzar.sme.sk/c/8009818/druzstevnici-boli-usilovnejsi-ako-sk-milenium.html#ixzz3ms7CXFOc