Giraltovce viedli, v Plavnici však napokon hladko prehrali

02.06.2015 00:30

Autor a foto: Peter Rindoš

Futbalisti Giraltoviec sa z úvodného gólu do siete Plavnice netešili dlho. Domáci nielenže rýchlo vyrovnali, ale do konca treťoligového zápasu stihli nastrieľať aj ďalšie góly. Výsledok 4:1 bol jednoznačný.

PLAVNICA. Ak chceli domáci pomýšľať na definitívnu záchranu v súťaži, potrebovali bodovať naplno. Aj keď inkasovali prví, zápas dokázali otočiť vďaka najlepšiemu výkonu jari pred domácim publikom.

O spravodlivých troch bodoch pre Plavnicu hovoril po zápase aj tréner hostí Vladimír Rusnák. „Domáci boli v zápase viac bojovnejší a aktívnejší. Ich víťazstvo bolo zaslúžené.“

Inkasovaný gól domácich nerozhodil

Plavničania vedeli, že práve nedeľňajšie víťazstvo ich môže výrazne priblížiť k definitívnej záchrane v tretej lige.

Inkasovali však už v 6. minúte.

„Dostali sme gól, keď nám súper v brejku ušiel. Nemôžeme nechať takého hráča, ako je Verčimák osamoteného v pokutovom území. Našťastie sme rýchlo vyrovnali, i keď po chybe hosťujúceho brankára. Strela Tomáša Janiča však bola pomerne prudká,“ rozhovoril sa po zápase domáci kapitán Ján Fröhlich.

Ešte do polčasu stihol domáci Matúš Dlugoš pridať aj vedúci gól. V druhom dejstve už Plavnica akoby kontrolovala priebeh a aktívnou hrou pridala i ďalšie dva góly.

 

„Z výsledku sa pochopiteľne tešíme, náš výkon bol naozaj kvalitný,“ poznamenal kapitán Plavnice.

Giraltovciam chýbal brankár Štefánik

Giraltovčania z výsledku tragédiu nerobili, i keď v zápase chceli určite viac.

„Škoda, lebo sme si tu prišli zahrať futbal a chceli sme byť aktívni. Vyšiel nám aj začiatok, dali sme pekný gól. Potom však začali chlapci viac vymýšľať, no a myslím si, že tri góly sme dostali aj po individuálnych chybách,“ poznamenal k priebehu V. Rusnák, ktorému chýbala v zostave tradičná opora – brankár Peter Štefánik. „Určite nám veľmi chýbal. Bez neho sme päťdesiatpercentní,“ poznamenal tréner.

Výhru venovali zosnulému rozhodcovi

Víťazstvo venovali domáci hráči zosnulému rozhodcovi Mariánovi Gálovi, ktorý okrem viacerých aktivít donedávna viedol aj zápasy v tretej lige.

„Vždy je smutné, ak odíde niekto z futbalovej rodiny. Aj preto venujeme naše víťazstvo jeho pamiatke,“ povedal za mužstvo J. Fröhlich.

Plavničania sa po výhre ocitli v tabuľke na desiatom mieste, keď o jediný bod zaostávajú práve za nedeľňajším súperom z Giraltoviec.

Najbližšie ich čaká duel na ihrisku vedúcej Spišskej Novej Vsi.



Čítajte viac: https://lubovna.korzar.sme.sk/c/7836232/giraltovce-viedli-v-plavnici-vsak-napokon-hladko-prehrali.html#ixzz3cEIdDO5T