Líder vyšiel naprázdno

12.04.2011 00:41

Piatoligový Čirč a Plavnica odohrali cez týždeň po dva majstrovské zápasy. Jednému z nich sa však venovala zvýšená pozornosť. Susedské derby v strede týždňa malo o to väčšiu príchuť, že oba tímy patria medzi piatoligovú elitu. Na stretnutie v Čirči bola zvedavá aj bohatá divácka kulisa, ktorú tvorili nielen domáci priaznivci, ale aj Plavničania. Po záverečnom hvizde mohli mať maximálny dôvod k radosti domáci Čirčania, ktorým sa podarilo po vynikajúcom výkone zdolať lídra, čím sa v tabuľke k nemu priblížili.

Po úspešnom vystúpení vyzdvihol predvedený výkon svojho kolektívu aj domáci kouč Martin Kerbčár. "Som osobne nadšený, že sa nám podarilo nášho rivala a zároveň aj vedúci tím súťaže zdolať. Moji zverenci podali počas celého stretnutia zodpovedný výkon, vďaka čomu sa dopracovali k výbornému výsledku. Náš kompaktný káder herne stále dokazuje, že súperi s ním musia stále počítať ako s nepríjemným protivníkom. Treba poznamenať, že Plavničanov nalomil aj inkasovaný úvodný gól, ktorý ich herne dosť rozladil. Myslím si, že naše víťazstvo mohlo byť rozdielom triedy, ale nevyužili sme ďalšie šance."

Tréner Čirčanov dúfal, že jeho skvele rozbehnutí chlapci budú bodovať aj v nasledujúcom dueli v Pušovciach. "V Pušovciach sme chceli nadviazať na úspešné predstavenia či už v Šibe, ale aj doma s Plavnicou, čo sa nám po zodpovednom výkone celého kolektívu podarilo. Naše výborné výsledky nášmu mladému kolektívu pomáhajú a aj atmosféra v kolektíve je zo zápasu na zápas čoraz lepšia. Navyše, fandia nám aj futbaloví fanúšikovia z Čirča, ktorých pomoc v každom súboji doma aj vonku cítiť."

Druhá prehra za týždeň

Plavničania vyšli naprázdno aj u tabuľkového suseda v Hranovnici. Asistent trénera Rastislav Pavlišin: "Domácim sme dopomohli s víťazstvu aj našou slabou hrou. Navyše s pribúdajúcimi minútami sme sa hre domácich očividne prispôsobili, čo bolo pre nich voda na mlyn k zisku troch bodov. Navyše perspektívny a mladý kolektív Čirčanov počas celých 90 minút príkladne bojoval a jeho výhra je preto aj zaslúžená. Z tohto zaváhania však veľkú vedu nerobíme a pevne veríme, že čím skôr sa postaráme o reparát."

K tomu však v nasledujúcom "šesťbodovom" stretnutí v Hranovnici, žiaľ, nedošlo. Plavničania totiž na statočne bojujúce družstvo z Hranovnice nestačili a znova prehrali. Tréner Ľubomír Jacko: "Napriek tomu, že sa moji zverenci snažili splniť všetky taktické pokyny, na ihrisku to vyzeralo, aj kvôli iným okolnostiam, dosť ináč. Aj keď sme znova neuspeli, pretože prehrať sa dá s každým tímom, myslím si, že stále nič nie je stratené, ale práve naopak, v tomto prípade môže súťaž v boji o postup dostať správny náboj, čo je pre nás aj určitá výhoda. Naším cieľom bude práve teraz ukázať všetkým našim neprajníkom, že sme silné a skúsené mužstvo. Som presvedčený, že v nastávajúcom domácom zápase sa konečne dočkáme víťazstva a upevníme si pozíciu lídra v tabuľke."