Líder z Plavnice neskrýva túžbu postúpiť do IV. ligy

22.03.2011 23:38

Po zimnej prestávke by sa po odloženom prvom jarnom kole mali na východe naplno rozbehnúť všetky seniorské súťaže. V V. lige skupiny S-Z majú svoje zastúpenie aj Plavničania, ktorým sa v tejto sezóne zatiaľ darí nad očakávanie dobre. Potvrdzuje to po jesennej časti najmä pozícia lídra, ktorá bola pre fanúšikov a realizačný tím veľmi príjemným prekvapením. Kvalitné výsledky a účinkovanie v jesennej časti súťaže sa prejavili aj na vcelku vydarenej zimnej príprave. O jej priebehu, ale aj cieľoch do odvety sme sa porozprávali s kormidelníkom Ľubomírom Jackom.

Ste s priebehom zimnej prípravy spokojný, alebo sa vyskytli aj nejaké nedostatky?

- V úvode zimnej prípravy sme si predurčili plány, ktoré bolo dôležité naplniť. To sa nám aj podarilo, preto vyšla k našej spokojnosti. Pripravovali sme sa hlavne v domácich podmienkach, no v prvej polovici sme absolvovali aj sústredenie v Červenom Kláštore, ktoré si pochvaľoval prakticky celý tím. Prípravné stretnutia sme odohrávali na umelej tráve v susedných Lipanoch prevažne so súpermi z vyšších súťaží. Hráči nielen v tréningu, ale aj v týchto súbojoch išli na maximum, čo ešte viac vylepšilo kolektívneho ducha tímu. Dúfam, že tento zodpovedný prístup sa odrazí aj na pozitívnych výsledkoch v odvetnej časti súťaže.

Ste jesenným lídrom, takže je namieste otázka - ide sa na postup?

- Vedúca priečka je pre nás určite akousi výzvou, no na druhej strane nielen my, ale aj realizačný tím nič nasilu robiť nemieni. Hlavným cieľom pre nás bude neustále sa pohybovať na horných priečkach tabuľky a zabávať našich priaznivcov kvalitnou hrou tak ako na jeseň. Ak sa však počas priebehu odvetnej časti naskytne akákoľvek vhodná príležitosť zaútočiť na postup do IV. ligy, určite ňou nepohrdneme. Disponujeme veľmi skúseným a vyváženým tímom, ktorý súperov dokáže výrazne potrápiť. To sa dozaista páči aj našim verným fanúšikom, ktorí už počas jesennej časti chodili na zápasy v čoraz väčšom počte. Verím, že ani teraz na jar to inak nebude a Plavnica ukáže v piatoligovej súťaži ešte väčšiu kvalitu.

Čo by ste ešte privítali na vytvorenie optimálnej pohody a sily tímu, ktorý má postupové ambície?

- Terajšia sila kolektívu je na dostatočnej výške. Mužstvo je skvele vekovo vyvážené. Nachádzajú sa v ňom starší hráči s potrebnými skúsenosťami, ktoré nadobudli počas doterajšej kariéry v kvalitných kluboch aj vo vyšších súťažiach. Postupne k nim pribudli o niečo mladší, ktorým sa naskytá skvelá príležitosť nielen ideálne zapadnúť do kádra, ale mnohému sa aj priučiť od starších spoluhráčov. Treba však dodať, že ak chceme, aby sme v jarnej časti boli úspešní, musíme mať aj potrebné športové šťastie, bez ktorého sa vo futbale hrať nedá. V niektorých meraniach síl totiž môžete hrať aj nad očakávanie, ale napriek tomu sa vám nepodarí uspieť. Dúfam, že nám sa to stávať nebude a v prevažnej miere budeme ťahať za dlhší koniec povrazu my a nie naši súperi.

Máte z niečoho obavy, čo by mohlo nalomiť psychiku mužstva?

- Nepochybujem o tom, že nás čaká veľmi náročná jarná časť. Každému z tímov jednoznačne pôjde o splnenie plánov, či už o postup, ale aj o odvrátenie zostupu. Z toho vyplýva, že v každom zápase musíme zabrať naplno a neponechávať nič na náhodu. Keďže tento skúsený mančaft už dobre poznám, verím, že starostiam sa v prevažnej miere dokáže vyhýbať a podarí sa mu dosahovať výsledky, zaručujúce boj o postup. Disponujeme totiž nielen dostatočne vysokou hernou kvalitou, ale aj psychickou odolnosťou. Ak sa teda nič nepredvídané hlavne v našich radoch nestane, určite sa pokúsime zaútočiť na postup do IV. ligy, ktorá by bola veľkou odmenou za prácu všetkých zainteresovaných a priaznivcov plavnického futbalu.

Zodpovedá zázemie klubu vašim predstavám?

- Môžem smelo potvrdiť, že doposiaľ nám funkcionári a realizačný tím vytvárali výborné podmienky a zázemie. Vo výraznej miere sme to pocítili aj teraz v zimnej príprave, keď sa to čoraz viac iba zlepšovalo. To sa odrazilo aj v prípravných súbojoch s ťažšími súpermi z vyšších súťaží, s ktorými sme odohrali vyrovnané partie. Na jarnú odvetu sa všetci už teraz veľmi tešíme.