Na futsale v Plavnici bojovalo až 13 tímov

04.01.2011 19:07

V telocvični pri Základnej škole v Plavnici sa medzi sviatkami konal v poradí 14. ročník turnaja o Pohár starostu obce vo futsale. Jeho víťazom sa stalo družstvo LHP-HM. Favorit turnaja Roľnícke družstvo (RD) skončil až na treťom mieste.

PLAVNICA. Tradičný celodenný turnaj sa konal za účasti 13 družstiev. Viacerí hráči zo Starej Ľubovne, Plavča, Šarišského Jastrabia, Čirča, Hromoša či domácej Plavnice sa rozdelili do jednotlivých tímov. Najprv bojovali v skupinách, aby sa postupne stretli vo vyraďovacej časti.

Zápasy mali svoju kvalitu, nechýbala ani živá divácka kulisa. Pochvala patrí aj organizátorom, ktorí pripravili pre hráčov i divákov vynikajúce podmienky. K najväčším favoritom turnaja sa radili hráči domáceho RD, posilnení aj hráčmi najvyššej futbalovej súťaže, ale aj inými skúsenými futbalistami.

V semifinále však nepochodili s príjemným prekvapením z Čirča. V druhom semifinále iba tesne vyhrali hráči LHP-HM s tímom TSS. Napokon sa radovali aj v závere, keď v dramatickom finále porazili Čirč. Po dlhých rokoch tak dosiahli na víťazstvo a prerušili úspešnú šnúru RD.

Semifinále: LHP-HM – TSS 1:0, RD – Čirč 0:2. O 3. miesto: RD – TSS 4:0. Finále: LHP-HM – 1:0.