Na jar získali viac ako v jeseni

16.04.2010 22:54

V  22. kole piatej ligy skupiny SZ sa stretne tretia Levoča na svojom ihrisku s druhými Pušovcami, teda s najúspešnejším mužstvom jarnej časti. Levočania ale doma ešte neprehrali (rovnako ako vedúce Kendice), a tak bude zaujímavé sledovať súboj dvojgólových strelcov jari v hosťujúcom drese (Suslo, Tivadar, Oravec) s treťou najlepšou domácou obranou. V dvojzápase anglického týždňa si Pušovce na domácej pôde pripísali víťazstva, kým Levoča dva krát prehrala. V jej prípade sa priblíži druhému miestu na štyri body.

Zaujímavý súboj sľubuje aj stretnutie dvoch susedov v tabuľke. Deviata Šiba bude hostiť ôsme Miklušovce. O ich výsledkoch  predchádzajúcich kolách platí vyššie uvedené – domáca Šiba vonku dva krát tesne prehrala a hostia doma dva krát zvíťazili rozdielom triedy. Ide aj o body v tabuľke pravdy. V prípade víťazstva hostí, by svoj stav upravili na nulu, kým domáci by z plus dvoch bodov prešli na mínus jeden!

Najväčším prekvapením jari je však Plavnica, ktorá pocestuje do Šarišských Dravec. Tento súboj prinesie boj medzi bývalými spoluhráčmi, ktorí obliekali dres Lipian, a dnes hrávajú v oboch celkoch. Dravčanom sa doma veľmi nedarí, z 10 stretnutí iba 4 krát zabodovali naplno a až päťkrát remizovali. Bude teda zaujímavé, ako sa dokáže presadiť nový útočný tandem Plavnice. Apropo Plavnica za päť jarných stretnutí získala už o dva body viac, ako za celú jeseň. A nielen to! Dala aj rovnaký počet gólov – 14 o ktoré sa pričinil jeden z dvojice jarných strelcov súťaže Jacko Ľubomír, ktorý strelil už 5 gólov, rovnako ako Petruľa z Hranovnice. Spoločne vedú jarnú tabuľku strelcov! -mn-

zdroj:3.liga.sk