Plavnica ani Haniska strelecky neoslnili

16.09.2014 23:34

Bez gólov. Plavnica ani Haniska sa v zápase strelecky nepresadili.

Foto: Peter Rindoš

Bojovnosť a ostrejšie hráčske súboje ponúkol zápas tretej ligy medzi Plavnicou a Haniskou. Atraktivite futbalu skôr uberal menší počet šancí pred oboma bránami.

PLAVNICA. Po bezgólovej remíze si obe družstvá delili po bode. Vzhľadom na priebeh zápasu si na viac ani jeden zo súperov nárokovať ani nemohol.

Bol to pre nás ťažký zápas v ťažkom prostredí. Na oboch stranách neboli veľmi výrazné šance. Remíza je spravodlivá, s bodom môžeme byť spokojní,“ povedal po zápase Jaroslav Kolbas, predsezónna posila Hanisky s množstvom skúseností z najvyššej súťaže.

Dodal, že najmä v druhom polčase sa jeho mužstvo chcelo sústrediť na pozorné bránenie a neinkasovať.

Plavničania po dvoch domácich prehrách remízu brali

Remízu brali aj domáci. Po dvoch domácich prehrách v rade konečne zabodovali.

„Zápas bol fyzicky náročný pre oboch. Naše mužstvo chcem pochváliť za bojovnosť a srdce, ktoré hráči preukázali. Remíza je spravodlivá, treba uznať kvalitu súpera,“ rozhovoril sa kapitán domácich Ján Fröhlich. Spokojný bol najmä s defenzívnou hrou v tíme.

„Vzadu sme neurobili chybu, na rozdiel od predchádzajúcich dvoch domácich zápasov. Možno hra dopredu nebola najlepšia, ale aspoň sme pretrhli minisériu dvoch domácich prehier.“

Silné duo Pekár, Kolbas sa nepresadilo

Hanisku v tejto sezóne ťahajú herne i strelecky najmä dve výrazné osobnosti Matúš Pekár a Jaroslav Kolbas. V zápase proti Plavnici sa však nepresadili. Domácich sme sa pýtali, či to bol ich osobitný zámer.

„Je pravda, že týchto dvoch hráčov sme registrovali viac, Haniska však má silný celý káder. Podstatné je, že do šance sme ich nepustili,“ poznamenal J. Fröhlich.

K téme pripojil dojmy aj J. Kolbas. „Niekedy cítite nejakú osobku, v tejto súťaži je to však normálne, taký je futbal,“ povedal bývalý hráč Košíc, Prešova i Nitry.

Štatistika

Plavnica - Haniska 0:0

ŽK: Vandžura, Makara - Beck, Pástor. Pred 480 divákmi rozhodoval Kakaščík.

PLAVNICA: Beňo - Pekár (70. T. Janič), Vandžura, P. Janič (87. Bania), Dlugoš, Hricko, Fröhlich, Verešpej, Makara, Vresilovič, Krajger (80. Chovanec).

 

 

 
 

utorok 16. 9. 2014 | Peter Rindoš
© 2014 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.