Plavnica doma vybuchla s posledným Svidníkom

08.04.2014 00:56

Prekvapenie kola. Plavnica v dresoch s prekríženým symbolom nestačila na posledný Svidník.

Prekvapenie kola. Plavnica v dresoch s prekríženým symbolom nestačila na posledný Svidník.

Foto: Peter Rindoš


Ani prvý jarný gól nestačil futbalistom Plavnice na plný bodový zápis proti poslednému celku tabuľky zo Svidníka. V domácom zápase mu nedávny líder štvrtej ligy podľahol prekvapujúco 1:2.

PLAVNICA. Oproti jeseni vynovený káder Svidníka uhral v Plavnici rovnaký počet bodov, ako za doteraz 19 kôl v súťaži. Z troch bodov sa hostia pochopiteľne tešili.

„Možno sme nepočítali, že naša negatívna séria skončí práve v Plavnici, ale už v Tatrách, kde sme prehrali 1:0 sme naznačili naše možnosti. Myslím, že za bojovnosť a obetavý výkon si chlapci zaslúžili vyhrať. Výhra 2:1 je pre nás cenný výsledok, išli sme psychicky hore,“ povedal po zápase spokojný tréner hostí Marián Paňko, ktorý vedie tím Svidníka spolu s kapitánom mužstva a navrátilcom Ľubom Horochoničom.

Tréner Solotruk: Je to obrovské sklamanie

Plavnica bola vo vyrovnanej tabuľke štvrtej ligy dlhodobým lídrom súťaže. Po prvých dvoch jarných zápasoch na ihriskách súperov uhrala dve bezgólové remízy. Domáca prehra proti Svidníku bola pre domácich fanúšikov sklamaním.

„Je to obrovské sklamanie. Ťažko k tomu niečo dodať, ak druhé mužstvo prehrá s posledným...,“ hodnotil súboj domáci tréner Marián Solotruk.

V zápase pritom mali Plavničania viac šancí ako hostia. Nastrelili tyč i brvno súperovej brány, ani to však nestačilo.

„V hre bolo veľa zlých vecí a chaosu. O výsledok sme sa málo bili. Naše šance sme nepremenili. Čo sa týka bojovnosti, o tom by mal každý z hráčov vedieť svoje. Niektorí, akoby nepochopili, že my sme dobrí vtedy, ak hráme organizovane a nie vtedy, ak si každý robí veci po svojom,“ nešetril kritikou do vlastných radov M. Solotruk.

Ani v jeseni im nevyšiel začiatok súťaže

Aby všetky veci nevyznievali pri tíme Plavnice iba negatívne, hľadali sme porovnanie so začiatkom súťaže v jeseni.

Vtedy FK Družstevník stratil úvodné zápasy, potom však prišla vydarená víťazná séria. Stane sa tak aj po prehre so Svidníkom? Opýtali sme sa trénera.

„Bodaj by to tak bolo. Ťažko teraz polemizovať, isté je, že niečo urobiť musíme,“ skonštatoval Marián Solotruk.

Svidník môže začať trápiť aj iných

Plavnici sa zatiaľ podľa vlastných predstáv teda nedarí. V jari dve remízy a jedna prehra nie sú najhoršie, nenapĺňajú však očakávania.

Prehra s celkom Svidníka však nemusí odrážať najhorší scenár. Proti poslednému mužstvu súťaže sa totiž môžu vytrápiť aj iní súperi.

„Je to naša ambícia, hlavne však chceme skonsolidovať káder. Po nevydarenej jeseni sa u nás asi z polovice obmenil káder. Prišli navrátilci z iných súťaží, vrátane dvoch Ukrajincov. Máme aj nový realizačný tím i nové vedenie klubu,“ priblížil pomery v poslednom celu súťaže M. Paňko.

V budúcom kole si Plavničania zmerajú sily s iným nováčikom súťaže. Predstavia sa na ihrisku Krompách, najbližším súperom doma im bude Stropkov.

 
 

utorok 8. 4. 2014 | Peter Rindoš


Čítajte viac: https://lubovna.korzar.sme.sk/c/7161760/plavnica-doma-vybuchla-s-poslednym-svidnikom.html#ixzz2yWk479Ak