Plavnica rozhodla o výhre nad Spišiakmi už do polčasu

29.10.2014 14:35

Zaslúžená výhra. Plavnica porazila Spišiakov o dva góly.

Zaslúžená výhra. Plavnica porazila Spišiakov o dva góly.

Foto: Peter Rindoš

Futbalisti Plavnice dali na domácom trávniku prvýkrát v sezóne viac ako jeden gól. Nad Spišskou Novou Vsou vyhrali 2:0. Ťahajú tak sériu štyroch zápasov bez prehry.

PLAVNICA. Doma sa treťoligistovi v poslednom období nedarí. Naposledy bodoval na domácom trávniku naplno ešte v treťom kole, keď porazil Lipany. V nedeľu však dokázal zdolať súpera zo Spiša vcelku bez vážnejších problémov. Oba rozhodujúce góly padli do prestávky.

„Doma sme vyhrali po dlhej dobe. Toto víťazstvo nás veľmi teší a verím, že nás aj vzpruží,“ vyslovil spokojnosť Marián Solotruk, tréner FK Družstevník Plavnica.

Hostia zo Spišskej Novej Vsi síce v medzihre od začiatku dominovali, boli to však domáci, ktorí hrozili v ofenzíve čistými šancami. „Dnes rozhodla veľká bojovnosť a organizovanosť a v neposlednom rade využitie gólových možností. Naše mužstvo hralo zodpovedne. Naša výhra je, myslím, zaslúžená,“ poznamenal M. Solotruk.

 

Spišská v druhom polčase veľa nezmenila

Domáci stihli do polčasu využiť dve šance z vari štyroch. Hostia ich toľko nemali, určite nie z kategórie vyložených.

„Keď súper využil dve veľké príležitosti ešte v prvom polčase, výrazne tým prehovoril o priebehu zápasu,“ podotkol hosťujúci tréner B. Ondáš.

Jeho tím však napriek tomu nešiel po výmene strán do zápasu v porazeneckej nálade.

„Po polčase sme chceli dať čím skôr gól, aby sa dalo s výsledkom niečo robiť. Ten ale neprichádzal. Celkovo si myslím, že naše mužstvo malo v poli jednoznačne navrch,“ podotkol B. Ondáš.

Faktom však je, že tlak ani šance v druhom dejstve zo strany hostí neprichádzali.

Tešil sa po prelomení domácej mizérie

Hostí zo Spiša po prehre mrzeli nepremenené šance. Avšak podľa nás ich nebolo ani zďaleka toľko, ako na domácich kopačkách.

„Najmä u súpera sa nám strelecky nedarí, akoby sme nevedeli pokoriť smolu,“ poznamenal B. Ondáš.

Naopak, domáci kouč si mohol konečne vydýchnuť.

„Doma hráme pod tlakom skvelých fanúšikov. Futbal je vždy pre ľudí, o to viac sa tešíme, že nám to dnes vyšlo. Dobrú fazónu chceme využiť ešte v posledných zápasoch v Snine i v Sabinove,“ dodal tréner Plavnice, ktorá stúpla po nedeli v tabuľke na deviate miesto spoločne s nedeľňajším súperom zo Spišskej Novej Vsi.

Štatistika

Plavnica - Sp. N. Ves 2:0 (2:0)

Góly: 25. Makara, 41. Dlugoš. ŽK: Janič, Hricko, Fröhlich - Dunajčan. Pred 300 divákmi rozhodoval Mano.

PLAVNICA: Beňo - Janič (79. Varga), Pekár, Genčúr, Dlugoš, Hricko (74. Vandžura), Fröhlich, Kuľanda, Verešpej, Makara, Vresilovič. SP. N. VES: Tököly - Boroš, Sedláček, Slejzák, Šoltés, Dunajčan, Stanislav, Kiššák (61. Lipták), Munnich, Tomaščík, Gibala (55. Vantroba).

 

streda 29. 10. 2014 | Peter Rindoš
© 2014 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.