Plavnica ukoristila vonku víťazstvo, Hranovnica u lídra bod

21.04.2010 21:29

Š. Dravce - Plavnica 0:2 (0:0)

V hernej pohode hrajúci Plavničania cestovali na horúcu pôdu pokúsiť sa bodovať. Hostia, vedomí si hernej sily svojho súpera, sa od úvodu zamerali na účinnú taktickú hru, ktorá im napokon priniesla aj potrebné ovocie. Lepšie však začali domáci, no ich úsilie končilo najmä na nepresnej rozohrávke alebo na spoľahlivej plavnickej obrane. V 12. minúte sa ocitol v sľubnej šanci domáci Kušnír, no Mindžák včasným vybehnutím jeho šancu zmaril. V 16. minúte sa hosťujúci gólman opäť vyznamenal po prudkej strele jedného z hráčov z priameho kopu. S pribúdajúcimi minútami sa hostia snažili držať svoju hru pod kontrolou, ale do blízkosti domácej svätyne sa dostávali iba sporadicky. Za zmienku stojí po rohovom kope hlavička Chovanca v 21. minúte a nepresný pokus Mateja z priameho kopu v 36. minúte, ktorý smeroval tesne nad. Po zmene strán nastúpili Plavničania so zvýšenou aktivitou, hlavne v ofenzívnej činnosti. Hneď v 47. minúte sa zoči-voči domácemu gólmanovi ocitol Jacko, ale ten jeho príležitosť zneškodnil. V 53. minúte sa pokúsil prekvapiť domáceho gólmana Hricko, ten vyrazil jeho strelu len pred Mateja, ktorý však poslal odrazenú loptu vysoko nad bránu. V 55. minúte sa aktívny Jacko opäť ocitol vo vyloženej príležitosti, ale ani tentoraz sa v koncovke nepresadil. V 60. minúte si to však už všetko vynahradil, keď po presnej prihrávke L. Figuru krížnou strelou z hranice 16-ky prekonal bezmocného domáceho gólmana. Po tomto okamihu domáci v snahe vyrovnať vrhli všetky svoje sily do útoku, ale pozorný Mindžák svoj tím podržal. V 72. minúte to boli opäť Plavničania, ktorým sa podarilo poistiť svoje zaslúžené víťazstvo, keď po zaváhaní domácej obrany po úniku našiel Hricko spätnou prihrávkou Mateja a ten pohodlne zasunul loptu do siete. V zostávajúcich fázach merania síl síce hostitelia vyvíjali úsilie aspoň zdramatizovať zápas, no hostia si pozornou hrou už tri body nenechali vziať.


Góly: 60. Jacko, 72. Matej. Pred 300 divákmi rozhodoval Lajčák, ŽK: J. Kušnír, Kmec - Hricko, Jendruš, L. Figura. PLAVNICA: Mindžák - Krajger, Jo. Pavlišin, Ján Pavlišin, Varga - L. Figura, Chovanec (80. Moščovič), Hricko (90. Rindoš), Jendruš (85. Sovič) - Jacko, Matej. (mdc)


Čítajte viac: https://korzar.sme.sk/c/5338506/plavnica-ukoristila-vonku-vitazstvo-hranovnica-u-lidra-bod.html#ixzz0lrKHkPls