Plavnica zažila futbalový sviatok, privítala Ružomberok

10.08.2016 23:55

Pred vzájomnou konfrontáciou medzi Plavnicou a Ružomberkom, hovorili papierové predpoklady v prospech hostí cestujúcich na našu pôdu s jasným zámerom postúpiť. Druhé kolo sa tak, ako väčšina kôl Slovnaft Cup-u, hrá na jedno víťazné stretnutie a výhodu domácej pôdy má tím z nižšej súťaže, ktorý rozhodne nechcel zadarmo prenechať postup svojmu súperovi. Pre hráčov, funkcionárov a v neposlednom rade i fanúšikov FK Družstevník Plavnica bol pohárový zápas proti Ružomberku veľkým sviatkom. Na trávniku treťoligistu sa prvýkrát v histórii predstavil klub z najvyššej súťaže. Náš klub sa do Slovenského pohára prihlásil vôbec prvýkrát. V prvom kole mal voľný žreb a tak sa dalo predpokladať, že v ďalšom dejstve súťaže sa atraktívnemu súperovi nevyhne. Po žrebe a s vedomím, že k nám zavíta majster Slovenska a víťaz Slovenského pohára z roku 2006, sa začali prípravy na tento dlho očakávaný zápas, do ktorých bolo zapojených vyše 30 dobrovoľníkov.

Stretnutie sa odohralo v utorok 9. augusta s výkopom o 17. hodine. Naši nastúpili v tejto zostave: Beňo – Fröhlich (55. Kuľanda), Verešpej, Janič (14. K. Tináth), Vojtek, Hovanec, M. Kupec (75. Chovanec), Rindoš, J. Tináth, Kinský, Dlugoš. V tíme hostí pútal pozornosť najmä brankár Ľuboš Hajdúch a Marek Sapara, ktorý naskočil ako striedajúci hráč v druhom polčase. Obaja totiž majú skúsenosti s pôsobením v najcennejšom drese Slovenska. Na zápase nechýbal ani športový a marketingový riaditeľ MFK Ružomberok Ing. Dušan Tittel.

Pred početnou diváckou kulisou (1 100 divákov) padol prvý gól v 34. minúte, kedy otvoril skóre Michal Faško. V závere prvého polčasu ešte zvýšil náskok hostí Peter Gal Andrezly. Hneď po zmene strán zahrával Ružomberok pokutový kop, ktorý premenil Michal Faško a ten istý hráč rozvlnil sieť aj v 58. minúte, kedy zvýšil skóre na rozdiel štyroch gólov a skompletizoval svoj hattrick. O osem minút neskôr sa o slovo prihlásil domáci Ján Tináth a znížil na 1:4. Ruža zareagovala na gól vo svojej sieti v 77. minúte gólom Štefana Gereca a po dvoch minútach uzavrel Tomáš Ďubek na konečných 1:6. Zverenci trénera Norberta Hrnčára po víťazstve v Plavnici postúpili do tretieho kola najvyššej pohárovej súťaže, kde si zmerajú sily s Partizánom Bardejov.

               Z prehry sa budú snažiť v Plavnici poučiť, tragédiu z nej však nerobia, prioritou je pre nich zotrvanie medzi elitou východoslovenského regiónu. Plavničania si od súťažného zápasu dlho neoddýchnu. Chuť si môžu vylepšiť v nedeľu, keď ich na domácom trávniku čaká Vyšné Opátske. V štvrtom kole III. ligy Východ sa proti klubu z metropoly východného Slovenska predstavia o 16:30. Príďte našich futbalistov opäť povzbudiť!​

sfz.futbalnet.sk/zapas/260285/