Plavnicu naštartoval zákrokom zápasu za bodom Beňo

26.08.2014 00:12

Maroš Beňo. Znovu sa predviedol bravúrnymi zákrokmi.

Maroš Beňo. Znovu sa predviedol bravúrnymi zákrokmi.

Foto: Imrich Makó

MFK Vranov neskóroval už 327 minút. V sobotu sa nepresadil proti Plavnici a hostia, ktorí ustáli prvý polčas s čistým štítom, siahali po zmene strán aj po víťazstve.

VRANOV. Po domácej prehre s Humenným si hráči FK Plavnica napravili chuť vo Vranove, kde uhrali za bezgólovú remízu bod.

Pravdou je, že Vranovčania sa trápia v koncovke a nervozitu z trávnika bolo cítiť aj na tribúne, no to výkon zverencov trénera Mariána Solotruka neznižuje.

Zákrok zápasu

Plavničania hrali aj v zadných radoch konštruktívne a to sa im mohlo najmä v prvom polčase pri stratách niekoľkých lôpt vypomstiť.

Najväčšiu tutovku mal v 10. min. Abaturov, ktorý sa vďaka vlastnému dôrazu dostal až pred Beňa, ale ten svoj tím v bezprostrednom súboji s útočníkom súpera podržal.

Vzápätí si poradil s nepríjemnou obaľovačkou Grynyshyna a v ďalšom priebehu položil základy pevných hradieb hostí pridanou hodnotou v podobe bezchybnej práce vo vzdušných súbojoch.

Ako sa hovorí, dobrý brankár má aj šťastie a to ochrancovi svätyne Plavnice prialo v 34. min., keď Shyray zakončoval vo vyloženej situácii vedľa žrde.

„Do Vranova sme cestovali s cieľom bodovať a keďže musím uznať, že domáci mali väčšie šance ako my, s bodom sme spokojní. Najťažšie mi bolo hneď pri prvom nájazde po našej chybe. V tej chvíli som si premietol moment z posledného zápasu... Poučil som sa však z toho a proti útočníkovi domácich som vystúpil. Navyše som ostal stáť, čo si myslím, že ho prekvapilo. Pravdepodobne čakal, že si vyberiem niektorú zo strán a prehodí ma, no nakoniec to dopadlo v môj prospech,“ komentoval zákrok zápasu Maroš Beňo.

Dobrý bod

V druhom polčase sa hra vyrovnala. Vranov stiahol nohu z plynu a to bol pre Plavnicu impulz k tomu, aby začala pokúšať futbalový osud z kontier.

Túto snahu hosťom nemôžeme uprieť ani v prvej 45-minútovke, no po zmene strán bol E. Makó predsa len v podstatne častejšej pohotovosti.

Hoci musel zasahovať iba dvakrát, pri akcii Verešpeja, ktorý ho z uhla napálil, tuhla v 84. min. v domácich radoch krv...

„Zápas potvrdil naše predpoklady. Vranov bol v prvom polčase futbalovejší, vypracoval si aj šance, ale vtedy nás podržal Beňo. Pokiaľ by ich domáci premenili, pravdepodobne by vyhrali. Po zmene strán sa pomer síl vyrovnal a už to bolo skôr kto z koho. Po kontrách sme sa k nejakým príležitostiam dostali i my, no gólovo sme sa tiež nepresadili. Svojím spôsobom sme už druhý rok nováčikom, pričom pracujeme na amatérskej báze, preto je pre nás každý bod zvonku dobrý,“ hodnotil tréner Plavnice M. Solotruk.

Treťoligisti nemátajú

V úvodných dvoch kolách sa Plavnica stretla so súpermi, ktorých poznala zo vzájomných stretnutí z minulej sezóny, no posledné tri zápasy odohrala s Lipanmi (1:0), Humenným (1:2) a Vranovom, teda tímami z bývalej republikovej III. ligy.

Napriek tomu, že tieto mužstvá pôsobili vo vyššej súťaži, partia okolo kapitána J. Fröhlicha sa s nimi konfrontovala bez rešpektu.

„Súboje s bývalými treťoligistami nám nastavujú zrkadlo a som len rád, že pri troške chcenie aj šťastia s nimi dokážeme odohrať dobré zápasy. Myslím si, že Vranov nás doteraz preveril najviac, a o to väčšiu hodnotu tento bod pre nás má. Paradoxne, proti Humennému sme podali lepší výkon s množstvom šancí v prvom polčase, ale prehrali sme. Šport však má aj takúto tvár, raz sa od vás šťastie odkloní a o týždeň vám, ako teraz vo Vranove, praje o čosi viac,“ konštatoval M. Solotruk.

 
 

utorok 26. 8. 2014 | Imrich Makó

 

lubovna.korzar.sme.sk/c/7348682/plavnicu-nastartoval-zakrokom-zapasu-za-bodom-beno.html