Prešovská rezerva otočila výsledok v Plavnici

02.09.2014 00:25

Víťazstvo Prešovčanov.Plavnica neudržala vedenie, skončila bez bodu.

Víťazstvo Prešovčanov.Plavnica neudržala vedenie, skončila bez bodu.

Foto: rin

Ani polčasové vedenie nepomohlo futbalistom Plavnice bodovať v zápase proti rezerve Tatrana Prešov. Hostia v priebehu pár minút otočili vývoj treťoligového zápasu.

PLAVNICA. V prvom dejstve sa zápas pritom vyvíjal priaznivo pre hostiteľov. Diktovali hru, podarilo sa im otvoriť aj skóre. V druhom polčase však prišla minúta výpadku, počas ktorej Tatran dvakrát gólovo udrel.

Sme, pochopiteľne, spokojní. Myslím, že rozhodla aj naša lepšia fyzická pripravenosť,“ povedal po zápase Ján Karaffa, tréner Prešova B.

Plavničania v prvom polčase získali vedenie šťastným gólom, nevyužili však aj ďalšie šance. To napokon po zápase aj ľutovali.

„Mali sme obrovské šance, stačilo využiť aspoň dve z nich a vývoj by bol iný. Futbal sa však hrá na góly a súper ich dal viac. Pre nás je to krutý výsledok,“ rozhovoril sa domáci kormidelník Marián Solotruk.

S výsledkom v FK Družstevník teda nevládla spokojnosť, našli sa však aj pozitíva.

„U hráčov si cením, že ani za nepriaznivého stavu neprestali bojovať a vytvárali si ďalšie šance. Maroš Ferenc chytil hosťom aj v druhom polčase minimálne dva jasné góly. Ak budeme takto hrať, verím, že sa dostavia lepšie výsledky,“ dodal M. Solotruk.

Svadby v tíme skončili, tréner verí, že aj výsledky

Plavnica prehrala už druhý domáci zápas po sebe. V oboch prípadoch sa v jej tíme ženili deň pred súbojom hráči Peter Varga a naposledy Peter Chovanec.

„V tých zápasoch sa nám nedarilo. Podstatné však je, aby sa chlapcom darilo v ich súkromných životoch. Svadby v mužstve nám na jeseň už skončili, dúfam, že rovnako to platí aj o zlých výsledkoch,“ poznamenal tréner FK Družstevník.

Spokojnosťou žiariaci tréner Prešovčanov ocenil po zápase futbalové prostredie v Plavnici.

„Milo ma to tu prekvapilo. Je tu krásna tribúna a veľa ľudí, ktorí sú zapálení pre futbal. S mnohými sa aj poznám. Poklona patrí aj divákom, ktorí domácim neustále fandili, aj keď prehrávali už 3:1. To sa len tak nevidí, klobúk dole. Plavnici želám všetko dobré,“ povedal J. Karaffa.

Po šiestich kolách je Plavnica v tabuľke na deviatom mieste, Prešov B sa vyšvihol už na druhú pozíciu.
 

Plavnica dokončila jednu tribúnu

Plavnica, ktorá v posledných rokoch zažíva futbalovú eufóriu, sa konečne dočkala diváckej tribúny. Novú stavbu s kapacitou 215 divákov umiestnili pozdĺž jednej polovice ihriska. V budúcnosti sa počíta s vybudovaním rovnakej tribúny popri druhej polovici.

Nedeľňajší zápas si už fanúšikovia mohli vychutnať na sedačkách, ktoré iba pred pár dňami zakryla strecha.

Areál je tak modernejší a z pohľadu priaznivcov pôsobí oveľa futbalovejšie.

V obci využili na výstavbu viaceré zdroje.

„Spomenul by som dotáciu 1 900 eur od Prešovského samosprávneho kraja s podmienkou spolufinacovania obce sumou tritisíc eur. Poďakovanie však patrí všetkým, ktorí pomáhali sponzorsky i brigádnicky,“ povedal starosta Plavnice Rastislav Grich, ktorý je v klube zároveň manažérom.

rin

luko-plavnica-ramcek-rin_r8390_res.jpg
Nová tribúna. V Plavnici osadili sedačky v klubových farbách, modrej a bielej.
Foto: rin

 
 

utorok 2. 9. 2014 | Peter Rindoš
© 2014 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.