Ružomberčania pochválili v Plavnici futbalové prostredie

16.08.2016 19:05

Za snahu domácich pochválili aj hostia z Liptova.

PLAVNICA. Pekné futbalové prostredie a aj nejaký gólik v sieti fortunaligistu si želali pred pohárovým zápasom v Plavnici proti Ružomberku. Za snahu ich pochválili aj hostia z Liptova.

Napriek hladkej prehre 1:6 priniesol duel mnoho zaujímavých momentov, o ktoré sa pričinil aj domáci treťoligista. Ružomberského súpera hrýzol najmä v prvom polčase.

Postup cez Liptákov v zápase druhého kola Slovenského pohára bol pre Plavnicu priveľkým sústom.

„Pre našich hráčov bol zápas futbalovou školou, ale podobne je to aj v tretej lige. Škoda, že si proti Ružomberku nemohli zahrať viacerí,“ povedal po zápase Ján Fröhlich, kapitán FK Plavnica.

Dušan Tittel: Radi sa vrátime

Hosťujúci tréner Norbert Hrnčár priznal, že hru domáceho mužstva mimoriadne neštudoval, veril hlavne svojim.

„Vedeli sme, že zápas bude najmä o nás a tak nebol dôvod ísť do detailov. Na Plavnicu sme sa pozreli cez výsledky i cez nejaké obrázky ich zázemia, ich štadiónika,“ povedal.

Po hladkom priebehu pochválil zázemie Plavničanov i to, že na zápas prišli v hojnom počte – vyše tisícsto.

Podobne reagoval aj Dušan Tittel, športový riaditeľ klubu z Liptova.

„Nikdy doteraz som tu nebol, no našli sme tu výborne pripravené ihrisko i krásnu futbalovú atmosféru. Prekvapil ma veľký počet ľudí. Ak nás v pohári znova vyžrebujú proti sebe o rok, radi sa sem vrátime,“ pousmial sa bývalý kapitán reprezentácie.

Marek Sapara: Ľudia boli fantastickí

Do diania na trávniku zasiahol v druhom polčase v drese Ružomberka aj Marek Sapara. Pred zápasom prichádzal koncentrovaný so slúchadlami v ušiach.

„Či sa niekto bude hnevať, alebo nie, bolo našou povinnosťou postúpiť. Osobne som rád, že som sa dostal na ihrisko,“ povedal viacnásobný reprezentant.

Po zápase pochválil aj celkové prostredie v Plavnici.

„Už keď sme sem prišli, bolo vidieť, že to tu žije zápasom. Bolo tu veľmi príjemne, ľudia boli fantastickí. Ak by sme si mohli vybrať ešte jeden pohárový zápas, tak by sme to brali znova v Plavnici,“ pousmial sa rodený východniar.

 


Čítajte viac: https://spis.korzar.sme.sk/c/20242259/ruzombercania-pochvalili-vplavnici-futbalove-prostredie.html#ixzz4HW3Hr2tp