„...toto sme tu ešte nemali..“

15.10.2012 21:09

„...toto sme tu ešte nemali..“

...duše odsúdencov sa vzbúrili..., Kto by to bol povedal na začiatku sezóny že neinkasujeme 1000 minút, bol by za riadneho hlupáka. No ale ako sa to časom ukázalo, neinkasovali sme už rekordných 1170 minút, a ešte sme veru neskončili!

Prekonali sme rekord Slovana v počte zápasov bez inkasovaného gólu(12), síce to bol rekord z najvyššej súťaže. Šnúra ktorá ešte nie je u konca, šnúra, ktorú bude umenie už niekedy napodobniť.

V 12 kole k nám privítali futbalisti z obce Nižný Hrušov, ako to všetko dopadlo je už známe, vyhrali sme celkom jednoznačne a bez problémov 4:0. Naštartoval nás vo forme hrajúci Paľo Hutník, po krásnom prieniku do šestnástky a ešte krajšom zakončení. Gól number 2 padol po rohovom kope, kde sa k odrazenej lopte dostal Jano Pavlišin a bombou z voleja krásne do vinkla upravil na 2:0. Hralo sa podľa nás, a sledovaním nášho futbalu nám ani nevadilo chladne počasie a občasné mrholenie. Tretí gól pridal po chybe v obrane opäť Paľo Hutník a na konečný výsledok upravil po ukážkovom brejku Nagy, kde brankárovi hostí nedal žiadnu šancu a po krásnej prihrávke Mariančíka umiestnil k žrdi.

Výjazd na 13-te kolo do zradných Hanušoviec bolo azda tým naj čo sme my ako fanúšikovia mohli  v tejto sezóne zažiť. Autobus plný fanúšikov,  zápas plný emócií a rýchly futbal sľuboval ideálnu pozeranú, čo sa nám aj naplnilo. Začiatok nám síce celkom nevyšiel, predsa rozmery ihriska boli pomerne neštandardné (95x48). Domáci vedeli ako na ňom hrať a nám to určitú chvíľu trvalo. V Zápase hore-dole sme sa dočkali gólu ,na aspoň moje prekvapenie, až v 28. minúte. Po v autovom vhadzovaní ktoré doletelo až do 16-tky :) hlavou presne k žrdi zakončil Mariančík alias Maska. Na moment sa zdalo že brankár hostí to chytí, ale akosi čakal že to pôjde vedľa, ale hlavička bola ukážková. Nastal výbuch na tribúne a zaslúžená radosť aj na ihrisku. Z plného hrdla som si veru ešte tak na „amatérskom“ futbale nezakričal :). Po krátkej dobe došlo k incidentu, ktorý nemá zo športom nič spoločne, a na naše neuverenie dostal domáci hráč červenú kartu. Úplne zaslúženú, ale kto by to bol povedal, že FK Plavnica rozhodca odpíska vonku férový zákrok. Konečnú poistku sme si aktivitou v neustálom tlaku na domácu bránu vybojovali, po zákroku na predierajúceho sa Martina Nagyho bol odpískaný pokutový kop. Každý asi vedel, kto si loptu postaví na bod bielej farby. Kapitán Stanley Hricko. Každý to už bral ako hotovú vec, ja som vravel že to bude panenka, ale každému stuhla krv v žilách keď to kapitán kopol tam kde to brankár domácich vystihol....vyrazil a nastalo ticho a následná zlepená dorážka vedľa ležiaceho brankára.

2:0 v prospech hosti síce vyzerá pomerne jednoducho ale treba uznať že postavenie Hanušoviec v tabuľke je vzhľadom na predvedenú hru celkom prekvapujúce, hrali odvážne a vedeli čo idú hrať. Po zápasová ďakovačka(video pod textom) bola najkrajším spestrením krásneho futbalového nedeľného popoludnia, a nejeden domáci divák nevedel čo sa to deje :).

Chlapci veľká vďaka, chlapci len tak ďalej.  

 

S pozdravom Junho YNWA