V podtatranských derby boli úspešnejšie domáce kolektívy

07.10.2010 00:40

Plavnica - Sp. Bystré 3:0 (2:0)

Líder súťaže narazil na húževnatého súpera, ktorý sa v 12. minúte dostal do sľubnej šance, ale Kic a po ňom Šuster sa zoči-voči Mindžákovi nepresadili. O dve minúty na to pohrozili domáci a hneď z toho bol vedúci gól, keď po ľavej strane unikol Mariančík a jeho presný center na prvú žrď usmernil hlavou do siete Matej. Po góle Plavničania zvýšili ofenzívny tlak a v 28. minúte sa im podarilo poistiť náskok. Janičov prudký center nasmeroval Mariančík hlavou do brvna a odrazenú loptu zo skrumáže zasunul za Bendikov chrbát opäť Matej. Po zmene strán pribudlo na ihrisku aj kvôli neistým verdiktom hlavnej rozhodkyne viac nervozity, čo ovplyvnilo úroveň zápasu. V 50. minúte mal kontaktný gól na kopačke Šuster, no jeho prudká strela mierila len tesne vedľa Mindžákovej brány. Hostia síce neskladali zbrane, no v 72. minúte inkasovali tretí úder, po ktorom sa viac-menej už len dohrávalo. Solotruk rýchlo rozohral priamy kop na striedajúceho Jacka, ktorého zastavila defenzíva hostí v pokutovom území nedovoleným spôsobom a sám faulovaný nariadenú penaltu bezpečne premenil. V samom závere ešte mohol prikrášliť víťazstvo domácich Mariančík, no proti Bendikovi sa presadiť nedokázal.
Góly: 14. a 28. Matej, 72. Jacko (z 11 m). Pred 200 divákmi rozhodovala Miklošková, ŽK: R. Pavlišin - Šuster, Jurčo, Meliš, Jakubčo. PLAVNICA: Mindžák - Varga (80. T. Figura), Hricko, Vandžura, L. Figura - Janič, Solotruk (75. Kolcún), R. Pavlišin, Grajzinger - Matej (65. Jacko), Mariančík. SP. BYSTRÉ: Bendik - Meliš, Olexa, Legát, Hoššo - Orolin [46. Korenko (70. Jakubčo)], Jurčo, Vernarec, Michna - Kic, Šuster.



Čítajte viac: https://korzar.sme.sk/c/5582072/v-podtatranskych-derby-boli-uspesnejsie-domace-kolektivy.html#ixzz11cZo0K37