V Tatrách získali Plavničania bod, doma tri

12.08.2014 00:21

Štyri body za týždeň. V stredu brala Plavnica jeden, v nedeľu tri.

Štyri body za týždeň. V stredu brala Plavnica jeden, v nedeľu tri.

Foto: riso

Minulú stredu v rýchlom tempe pokračovala najvyššia regionálna futbalová súťaž 2. kolom, v ktorom plavnický tím remizoval na horúcej pôde Vysokotatrancov. V nedeľu v 3. kole Plavničania doma zdolali silné Lipany najtesnejším pomerom.

VYSOKÉ TATRY. Po domácej výhre so Sabinovom nastúpili Plavničania na zápas vo Vysokých Tatrách plní odhodlania pokračovať aj tentoraz v úspešnom ťažení, čo sa im po vydarenom výkone podarilo a domov si napokon odniesli cenný bod.

Plavnický kormidelník Marián Solotruk po dueli považoval zisk bodu síce za cenný, ale vzhľadom na priebeh ho inkasovaný gól po zmene strán trochu mrzel.

„Každé stretnutie v tejto súťaži považujem za vyrovnané a v určitej miere sa to potvrdilo aj teraz. Mrzí ma však inkasovaný vyrovnávajúci gól domácich paradoxne v tom najnepríjemnejšom momente, keď nám na ihrisku po faule chýbal ošetrovaný stopér, ktorého rozhodca vykázal z ihriska. V druhom polčase sme však napriek tomu dokázali už územnú prevahu domácich bez menšieho množstva šancí ukočírovať a v podstate považujem deľbu bodov za zaslúženú. Pri porovnaní s minulým rokom, kedy sme tu so ziskom bodu boli spokojní, sme teraz síce dopadli podobne, no myslím si, že sme mali aj na viac.“

Po zápase zavládla preto v tíme spokojnosť, ktorá nechýbala ani u jednej z hlavných opôr Jána Fröhlicha.

„Myslím si, že v zaujímavom stretnutí sme sa v prvom polčase ujali vedenia gólom po peknej akcii, no na druhej strane sme mali aj trochu šťastia, keď domáci nevyužili dve vyložené príležitosti. Po zmene strán síce vyzerala naša hra trošku lepšie, no po brejkoch sme sa už nepresadili a poistiť náskok sa nám už nepodarilo. Naopak, boli to Vysokotatranci, ktorým sa podarilo vsietiť vyrovnávajúci gól, preto považujem vzhľadom na celkový priebeh zápasu deľbu bodov za zaslúženú. Teší ma, že sme do súťaže dobre vyštartovali, no nesmieme zabúdať, že tentoraz účinkujeme už v III. lige, čo je pre nás zaiste veľmi náročná súťaž. Všetkým spoluhráčom treba poďakovať, že aj v tomto stretnutí sa maximálne snažili a pre úspešný výsledok urobili, čo bolo v ich silách. Naším cieľom je ustrážiť si túto ligu, ísť stále od zápasu k zápasu a kvalitnými kolektívnymi výkonmi potešiť aj našich divákov, ktorí nás chodia povzbudzovať na naše zápasy nielen doma, ale aj vonku. Veľmi dôležité však bude neustále tvrdo pracovať, herne sa zlepšovať a vždy eliminovať určité vzniknuté chyby.“

V nedeľu sa Plavničania predstavili doma a hostili veľmi silného protivníka z Lipian. Ani toho sa však nezľakli a gólom Verespeja napokon zvíťazili tesne 1:0, čo je zaiste veľmi cenný skalp.

Fakty

V. Tatry – Plavnica 1:1 (0:1)

Góly: 72. Beller – 21. Genčúr. ŽK: Petrus, Šproch – Genčúr, Kupec 2x. ČK: 90. Kupec. Pred 250 divákmi. Rozhodoval Šoltés.

PLAVNICA: Beňo – Janič, Genčúr (81. Pekár), Dlugoš, Hricko (90.Košč), Fröhlich, Kuľanda, Verešpej (90. Varga), Kupec, Krajger, Chovanec.

Plavnica - Lipany 1:0 (0:0)
Gól: 72. Verešpej, ŽK: Figura, Angelovič, Gomoľa (všetci Lipany), D: 600, R: Anguš.

FK DRUŽSTEVNÍKPLAVNICA: Beňo - Janič (74. Košč), Pekár (90. Varga), Vandžura, Genčúr, Dlugoš, Hricko, Fröhlich, Verešpej, Krajger, Chovanec.
 

utorok 12. 8. 2014 | Marián Dic