Víťazstvá si pripisujú Humenčania zatiaľ iba u súperov

20.08.2014 00:20

Ihor Lovska. Humenský útočník (č. 15) sa naposledy strelecky presadil.

Ihor Lovska. Humenský útočník (č. 15) sa naposledy strelecky presadil.

Foto: mirano

ŠK Futura Humenné naposledy doviezla tri body z Plavnice.

HUMENNÉ. Po štvrtom kole majú humenskí futbalisti na konte sedem bodov. Dvakrát vyhrali, v jednom prípade si so súperom body delili, raz ťahali za kratší koniec.

Na prvý pohľad taká normálna bilancia. Ak ju rozmeníme na drobné, zistíme, že v dvoch domácich vystúpeniach získal humenský treťoligista bod, kým z ihrísk súperov doviezol maximálnych šesť.

Zmena taktiky

V ostatnom kole sa Humenčania predstavili na pôde Plavnice, ktorá dovtedy neokúsila trpkosť prehry. A túto nulu domácim humenskí futbalisti zmazali. Zápas to však pre nich rozhodne jednoduchý nebol.

„Dva odlišné polčasy. V Plavnici majú užšiu hraciu plochu, disponujú kádrom so značným výškovým priemerom, čomu podriadili spôsob hry. My sme naopak museli na daný stav reagovať zmenou taktiky po prestávke, čo sa nám vyplatilo, lebo stav sme otočili vo svoj prospech. V závere bolo v našej šestnástke viackrát po centroch či rohových kopoch horúco, no tlak sme ustáli a domácu stratu spred týždňa sme zmazali,“ poznamenal Martin Tongeľ.

Vonku uvoľnení

Suma sumárum majú Humenčania vskutku netradičný vstup do sezóny. Najskôr doma remizovali v derby so Sninou (1:1), následne vyhrali v Sabinove (1:0), potom prehrali na svojom trávniku s V. Tatrami (1:3) a naostatok sa trojbodovo  rehabilitovali na pôde Plavnice (2:1).

„Nie je to tradičná bilancia, no my do každého zápasu vstupujeme s cieľom uspieť. Zatiaľ sa nám to darí vonku, na ihrisku súpera, kde hráči pôsobia viac uvoľnene. Doma akoby cítili väčšiu zodpovednosť za predvedenú hru či výsledok. Treba povedať, že na svojom trávniku sme zatiaľ vždy ako prví inkasovali, čo hráčom na pokoji rozhodne nepridalo. Že však dokážu zvládnuť aj nepriaznivý stav, dokázali teraz v Plavnici. Čo ma aj prekvapilo, že po prehre plavnickí diváci svojim tlieskali, i keď im to výsledkovo nevyšlo. Chápem aj našich priaznivcov, ktorí chcú vidieť výhry, vydarené kombinácie, góly, nie vždy to však vyjde, tobôž, ak sa už v priebehu stretnutia ozývajú nelichotivé slová na ich adresu. So Sninou sme hrali dobre, nič vytknúť chlapcom nemôžem, že to nepadlo, má na triku aj brankár Diňa, ktorý mal svoj deň. Proti Tatrám sme mali v prvom polčase blízko ku gólu, nestalo sa a druhopolčasové individuálne chyby nás zrazili do kolien. Aj taký býva futbal, niekedy krutý, niekedy sa vymyká očakávaniam. Najbližšie nás doma čakajú súperi z kategórie vysokej kvality, najskôr Lipany, potom Vranov a ja verím, že domácu nulu v kolónke víťazstiev už najbližšie zmažeme,“ dodal tréner ŠK Futura Humenné.

Druhý Ukrajinec

V humenskom kádri sa počnúc uplynulým víkendom objavil aj druhý ukrajinský legionár. Po tom, čo sa sľubne ukázal Iaromir Loboda v príprave, vo štvrtom kole mohol zasiahnuť aj do majstrovského stretnutia.

Už známym menom z uplynulej sezóny je Ihor Lovska, ktorý sa práve v nedeľu po prvýkrát v sezóne presadil strelecky.

Aby sme boli štatisticky kompletní, ukrajinské korene má samozrejme  „harcovník“ Russlan Ljubarskij, už legislatívne slovenský občan, ktorý však svojim spoluhráčom kvôli zraneniu zatiaľ na trávniku pomôcť nemôže.

 
 

streda 20. 8. 2014 | Marián Škuba
© 2014 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.