20.kolo V.ligy SZ - Plavničania u lídra prekvapenie nevyrobili

06.04.2010 00:20

Plavničania, ktorí vkročili do jarnej časti ráznym krokom so šesťbodovým ziskom, tentoraz vycestovali na pôdu vedúcich Kendíc. U favorita, ktorý netají postupové ciele, napokon neuspeli a domov odišli s vysokou prehrou. Napriek tomu treba uznať, že zverenci trénera Jána Servického dokážu mužstvám zo špice tabuľky odolávať aj viac. Potvrdilo sa to v minulom kole, keď zdolali na vlastnom ihrisku Levoču.

Hrubé chyby priviedli mužstvo k prehre

Kendice však boli súperom predsa len z iného súdka. Po stretnutí nám to potvrdil aj samotný kouč tímu. "Domáci nás už od úvodu zaskočili príliš agresívnou hrou. Na našej prehre sa výraznou mierou podpísalo množstvo chýb v defenzívnej činnosti, ktorým sme sa nedokázali vyhnúť. V útoku sme si navyše nevytvorili vyložené gólové príležitosti a ak sa vám nepodarí strelecky súpera ohroziť, gólu sa určite nedočkáte, čo bol v tomto dueli aj náš prípad. Mrzí ma taktiež, že hostiteľom k povinnému víťazstvu dopomohli aj arbitri, keďže sme inkasovali dva sporné góly z ofsajdov. Aj keď sa nám v tomto súboji nepodarilo vyniknúť, pevne verím, že v najbližšom domácom stretnutí nastane obrat k lepšiemu a víťazstvo ostane v našich rukách," povedal Servický.

 

 

Kendice - Plavnica 4:0 (2:0)

Proti lídrovi súťaže začali Plavničania nekoncentrovane, ustráchane, s množstvom individuálnych chýb v obrannej činnosti i rozohrávke. Úvodný gól mohli inkasovať už po niekoľkých sekundách hry, keď jeden z domácich hráčov poslal loptu na nepokrytého Badeja, ale pozorný gólman Mindžák v poslednom okamihu sklzom jeho sľubnú šancu zneškodnil. Kendičanom sa však ich raketový nástup do duelu podarilo zúročiť v 5. minúte, keď po nedôraznom zákroku Krajgera Platko prekonal bezmocného Mindžáka. O štyri minúty nato prehrávali hostia už dvojgólovým rozdielom, keď po jasnom ofsajde až dvoch hráčov rozvlnil sieť plavnickej brány Kizák. Zaskočení hostia v ďalších fázach hry, až na dve propagačné strely, boli v koncovke neškodní, čo bolo vodou na mlyn Kendičanov. Po zmene strán Plavničania naďalej pokračovali vo veľmi nevýraznom výkone, čo ich súper dokonale využil na strelenie ďalších dvoch gólov. V 55. minúte po zbytočnej strate lopty v strede ihriska a veľmi nepresnej rozohrávke podnikli domáci rýchly protiútok. Po následnej ruke Vargu v pokutovom území si loptu na penaltový bod postavil Kizák a bez problémov prekonal Mindžáka. V 81. minúte sa podarilo hostiteľom svoje jasné víťazstvo rozdielom triedy ešte prikrášliť, keď po ďalšom postavení mimo hry pridal štvrtý gól P. Babej. Na vysokej prehre Plavničanov sa podpísal nevýrazný výkon, keď ich hráči sklamali vo všetkých činnostiach.

Góly: 9. a 55. Kizák (1 z 11 m), 5. Platko, 81. P. Barej. Pred 300 divákmi rozhodoval Berecký, ŽK: P. Barej, M. Baran, Fenčík - T. Figura, J. Pavlišin. PLAVNICA: Mindžák - Krajger, T. Figura, Ján Pavlišin, Varga (80. M. Rindoš) - P. Chovanec (46. Jendruš), Hricko, L. Figura, M. Gedra (73. Sovič) - Matej, Jacko.