4.kolo-okresná súťaž

31.08.2009 22:19

VEDÚCE TRIO I. triedy ObFZ Stará Ľubovňa sa po víkende zúžilo na tandem M. Lipník a Litmanová. Čirč totiž prišiel v Plavči o víťazstvo až v samom závere. Na dne tabuľky však zotrvala rovnaká trojica - Ľubotín, Kyjov a Plavnica B, ktorí nedokázali zatiaľ získať ani bod. Toto kolo neprinieslo takú úrodu gólov ako predchádzajúce, ale zato bolo v dueloch aspoň viac vyrovnanosti.

 

Plavnica B - V. Ružbachy 1:2 (0:1)

Domáci nastúpili do stretnutia posilnení štyrmi hráčmi z "A" tímu, s čím sa však hostia dokázali vyrovnať. Od úvodných minút sa hra prelievala z jednej strany na druhú, no v koncovke sa oba tímy iba s námahou presadzovali. Ružbašania hrozili predovšetkým po rýchlych brejkoch, ktoré domácich v nejednom prípade aj prekvapili. V 20. minúte hostia svoje útočné úsilie korunovali v podobe vedúceho gólu, keď po rohovom kope sa v trme-vrme pred domácim gólmanom presadil D. Ščensný. O pár minút mohol vedenie poistiť Gerčák, no po samostatnom úniku v rozhodujúcej chvíli zlyhal. Tesne pred odchodom do kabín mal znova po rohovom kope gól na hlave D. Ščensný, ale loptu poslal tesne vedľa tyče.

Do druhého dejstva nastúpili Ružbašania nekoncentrovane, čo Plavničania zužitkovali vo vyrovnávajúci gól. Ten hostí zaskočil tak, že ihneď mohli domáci otočiť skóre, ale strela jedného z hráčov skončila len na brvne. Po hodine hry mali územnú prevahu naďalej domáci, ale hostí podržal vynikajúcimi zákrokmi ich brankár Mašlej. V 70. minúte doplatili hostitelia kruto na streleckú nemohúcnosť, keď po jednom z rýchlych protiútokov našiel Sakáč presným centrom Dlugoša, ktorý umiestnenou hlavičkou z bezprostrednej blízkosti rozhodol o víťazstve hostí.

Góly hostí: D. Ščensný, Dlugoš. Pred 100 divákmi rozhodoval Fedorko

 

Zostavajúce výsledky:

 

Litmanová - V.Lipník 4:2 (0:0)

 

Podolínec - Kyjov 3:2 (1:0)

 

M. Lipník - Údol 4:2 (2:2)

 

Nová Ľubovňa - Ľubotín  3:1 (1:0)

 

Š. Jastrabie - Jakubany 2:0 (2:0)

 

Plaveč - Čirč 2:2 (1:0)

 

/zdroj Korzár.sk/