6.kolo-V.liga SZ

02.09.2009 22:26

Štrba - Plavnica 6:0 (3:0)

V podtatranskom derby začali domáci náporom a z úvodného tlaku sa im v 10. minúte podarilo vsietiť vedúci gól, keď Maník naservíroval po peknej narážačke loptu M. Levockému, ktorý prekonal bezmocného Ščerbáka. Po góle hostitelia pridali ešte viac na dôraze v ofenzívnej činnosti a v 24. minúte sa im podarilo zvýšiť svoj náskok, keď Marián Macko spätnou hlavičkou posunul loptu na Čaniho, ktorý nezaváhal. Po polhodine hry prevzali réžiu do svojich rúk hostitelia a ešte pred odchodom do kabín sa im podarilo zvýšiť svoje vedenie na rozdiel triedy, keď po presnej prihrávke Badzika postupoval sám na brankára hostí M. Levocký a s prehľadom rozvlnil sieť. Po obrátke sa obraz hry nezmenil a domáci neustále búšili do obranných hradieb súpera. V 55. minúte sa podarilo Štrbanom zvýšiť svoj náskok, keď na hranici 16-ky sa pekne uvoľnil Maník a technickou strelou pod brvno prekonal gólmana hostí. Neubehli ani tri minúty a s chuťou hrajúci hostitelia pridali ďalší presný zásah, keď po umnej kombinačnej akcii na jeden dotyk sa v koncovke presadil Badzik. Zo strany domácich to nebolo ešte všetko, pretože v 81. minúte sa im podarilo zvýrazniť svoje zaslúžené víťazstvo na poltucet, keď prenikajúceho Maníka zastavil nedovoleným spôsobom jeden zo zadákov hostí a nariadenú penaltu s istotou premenil Lajčák.
Góly: 10., 43. M. Levocký, 24. Čáni, 55. Maník, 58. Badzik, 81. Lajčák (11 m),
ŽK: Miroslav Macko (Štrba).
Pred 200 divákmi rozhodoval Žiga.
ŠTRBA: Sasák - Lajčák, Giblák, Milan, Marián Macko - Miroslav Macko (56. Mikuš), Hurajt, Čáni (68. Klinga), M. Levocký (72. Michalko) - Maník, Badzik.
PLAVNICA: Ščerbák (81. Pristač) - Sivuľka, Murcko, Varga, Sovič - T. Figura, L. Figura, Štupák, Ilčišák - Chovanec, M. Rindoš.

/zdroj Korzár.sk/