Jar je tu!!!

08.04.2013 12:49

 

Jar je tu!!!

Rád by som napísal, že: „...ani sme sa nenazdali, a jar je tu“,

ale to by som musel klamať, a musím povedať, že po neskutočnej polročnej, rusko-škandinávskej zime, ktorá nemala konca-kraja prichádza mne veľmi obľúbene ročné obdobie jar. Evidentne teta Perinbaba nemá na facebooku skupinu: „Uznávam sneh iba cez Vianoce“ :).

 

To že sa nám v našej skupine a viac menej aj na celom Slovensku, zrušili prvé štyri kolá jari vie asi každý kto čakal na začiatok jarnej odvety. Začiatku sa dočkáme práve v túto nedeľu o 14.30 h, a to hneď doma proti známym Kendiciam.

Zimnú prestávku sme prespali na krásnom prvom mieste, so 7 bodovým náskokom, ktorý je síce srdce hrejivý, ale mali by sme to brať skôr na výstrahu, ako na utešenie, veď aj minulý ročník bol spočiatku rozprávkový, a na jar prišli nelichotivé výsledky. Nikto nechce byť kritický, iba „zdvihnutým prstom“ poukázať, že aj príprava poukázala naše nedostatky a to, že sme prvý neznamená že už môžeme kupovať 4.ligové-šampanské :).

Príprava prebehla v celku oklieštenej zostave, kde futbalovú kondičku overovala skôr chrípka, ale výsledky boli kolísavé. Ale príprava je príprava, a všetci dobre vieme, že k lige sa pristupuje inak, a verím, že náš družstevník bude preukazovať oku lahodiaci futbal ako doteraz.

V mužstve nastali menšie zmeny, kde hosťovanie z MFK ukončil Mariančík, ktorý sa vrátil do SL. Tým mu chceme aj poďakovať, že za nás „mastil“ a dal nejeden potrebný a krásny gól. Z MFK zase prišiel k nám Peter Sekelský , ktorého vítame a pevne veríme, že k nám zapadne :).  Nastali aj iné zmeny, ktoré ešte nie sú dotiahnuté dokonca, ktoré sa možno ešte nestihnú.

Novinkou je že od jari musia všetci hráči nastupovať iba s novými plastovými registračnými preukazmi, ktorých výroba trvá neskutočne dlho, vzhľadom na to že sa to zaviedlo masívne a naraz pre všetky regióny a všetky ligy. To sa mne trošku nepáči, že neosvedčeným spôsobom sa púšťa vedenie futbalu do tak veľkej zmeny bez menšej kontroly ich výrobného procesu. Na niektoré registračky čakáme už takmer mesiac. Ale na toto tu nie som. Som tu od sledovania futbalu, ktorého sa konečne spoza zábradlia dočkám :).

S pozdravom a gólom zdar. Junho :D