„Anglický týždeň“

03.09.2012 16:21

 

„Anglický týždeň“

Prečo práve taký názov asi azda každý vie prečo. Veru bol pravý anglický týždeň, s pohľadu i futbalového i toho nefutbalového. A prečo nefutbalového? K tomu sa dostane neskôr.

Aby som sa vrátil k týždňu pred týmto, bol to domáci zápas s FK Kľušov. Ako to pred 2 rokmi bolo v jednom slávnom talianskom klube SSC Napoli, kde 4 kolá po sebe dával tento klub víťazné góly po 90-tej minúte, tak aj naši Družstevníci si z nich zobrali príklad a pri všetkých domácich predstaveniach nás krásne naťahovali až do samotného konca. Zápas z Kľušovčanmi bol opäť v réžií našich. Zápas bol pomerne dosť ovplyvňovaný „do neba volajúcimi „ rozhodnutiami pána rozhodcu. Ale našou bojovnosťou a chcením sme sa slastne dočkali 81 minúty. Po opakovanom dobíjaní brány to prišlo z kopačky Jána Pekára- z voleja :).

No ale späť k nášmu anglickému týždňu, v ktorom sa FK Plavnica vyšplhala na špic tabuľky a v ďalších bojoch ukázala že tam mieni ostať čo najdlhšie. Zápas FK Slovan Kendice (2:0-Nagy, Pekár) hodnotiť asi nebudem, keďže som nevidel a nebudem hodnotiť čo som spoza zábradlia nezažil. Ale góly v 78 a 80 minúte potvrdili to že Plavnica ma perfektné druhé polovice druhých polčasov. Jednoducho zo 6 odohraných kôl sme dali 9 gólov, a priemer strelených gólov je 68,25 minúty, takže ak nestíhate na Plavnický futbal, hlavne kľud, rozhodujeme v závere :).  

Jednoznačnou lahôdkou jesene bol zápas medzi domácim Kežmarkom a Družstevníkmi Plavnice. Asi sa to stalo pravidlom, a možno zvykom, alebo je jednoducho ten Kežmarok je regionálny rival, ale na tento zápas sme sa hlavne my spoza zábradlia poriadne tešili. Deň Slovenského Národného Povstania, štadión mesta Kežmarok, viac než hojná návštevnosť hlavne hosťujúcich a atmosféra hodná v niektorých minútach aj oveľa vyššej ligy ako ta naša 5. Zápas sme začali tradične lepšie my, keď už v možno 5 minúte šiel na bránu osamotený Nagy alias Emil ,lenže prihrávka bola viac dlhšia než sme si predstavovali, a zakončenie nebolo tým pádom dokonalé. O pár minút ďalšia šanca, ktorú mal Mariančik  ale domáci obranca to s prispením tradičnej českej šťasteny odrazil na roh. V momentoch kedy sa začali z tribún ozývať fanúšikovia hosti to bolo mlynom na kolesá Plavnického futbalu, a potvrdilo sa staré známe, že ak ma mužstvo fanúšikov tak sú pre nich tým 12 hráčom. Veď keď sa nieslo areálom zborne Ani Ajax ani Bayern, tak Kežmarčania nevedeli kde majú loptu odkopnúť :). Ale treba uznať kvalitu Kežmarku, boli viditeľne lepšími ako minulý rok, ale z bodom museli byť spokojný predovšetkým oni. Po jednej z veľa- malo nápadných akcií našich sa dostal  k lopte Dlugoš a po jeho jedovke to už ,už vyzeralo že to tam padne keď v tom domáci brankár zasiahol a na naše uverenie to vytlačil. Sumár sumáru, bol to ukážkový remízový zápas a bod na pôde súpera je vždy plus pre nás. Ak som na začiatku spomínal anglický týždeň z pohľadu nefutbalového tak stojí za spomenutie že, v niektorých momentoch to so zákrokmi niektorých domácich hráčov vyzeralo že nehráme v meste ale v sedliackom dvore. Tuhla krv v žilách a surovosť nemala totálne nič spoločne s futbalom. Po jednom takom sme museli striedať najlepšieho záložníka a tvorcu hry Maťa Kupca, ale ako býva zvykom „pán rozhodca“ mlčal a nám na tribúne trebalo dávať tabletky pod jazyk :), prajeme skoré uzdravenie a rozhodcovi skoré spamätanie.

Aby bol týždeň kompletný tak docestoval do našej malebnej dedinky súper z Raslavíc. Síce som meškal keďže som si myslel že hráme o 16.00, ale vyššie uvedený príklad sa opäť potvrdil. Po remízovom prvom polčase a minime šancí, sme očakávali tlak na našu obľúbenú bránu. Veru sme sa dočkali, ale asi malo kto tušil že po tak vyrovnanom polčase to pôjde tak ľahko. Hneď prvý útok prvého polčasu sa skončil premiérovým gólom v našich farba pre Piotra Baniu, keď strelu Krajgera brankár vyrazil pred seba a Piotr hlavou rozvlnil sieť, druhý veľmi dôležitý gól dal Paľo Hutník po samostatnom nájazde, keď mu loptu vybojoval ,,Emil" a Paly chladnokrvne zakončil. Tretí gól vypracoval kapitán Stanley, keď po rohu hosti z brejku prešprintoval pol ihriska aby nahral na nabehajúceho Nagyho a ten dal svoj 3-tí gól a stal sa dočasne najlepším strelcom :). A aby nebolo všetkého málo po prestriedaní  sa dostal na ihrisko „Žuňo“, aby pripravil gól číslo 4 v respektíve číslo 2 pre Piotra. To už bežala minúta 93 a góle sa odpískal koniec, po ktorom prišlo samozrejme celo štadiónové Ďakujeme, a samozrejme ANI AJAX ANI BAYERN!!! :)

 

Junho  YNWA