Beňo vychytal Plavnici bod

08.06.2014 22:41

FK Spišská Nová Ves - FK Družstevník Plavnica 2:2 (0:1)

 

Súboj domácich hráčov s brankárom hostí Beňom - tak sa dá charakterizovať priebeh dnešného duelu 29.kola medzi domácimi FK Spišská Nová Ves a Plavnicou. Horúce letné počasie prilákalo do hľadiska Novoveského štadióna 300 divákov, z ktorých po minulotýždňovom víťazstve u doposiaľ lídra tabuľky vo Vysokých Tatrách hádam ani jeden neveril, žeby domáci mohli doma zaváhať a stratiť čo len bod. Stretnutie rozhodovala trojica poľských rozhodcov z Osvienčimu a aj keď nemala náročnú úlohu v dnešnom stretnutí, tak rozdiel medzi rozhodovaním našimi rozhodcami a poľskými bol viditeľný. Úvod stretnutia patril domácim. Hneď od úvodného hvizdu rozhodcu Greňa sa zahryzli do svojho súpera. Usadili sa na súperovej polovici. Prvú vážnejšiu akciu si vypracovali v 10.min. Vantroba presne zacentroval sprava na Kiššáka, ktorého hlavičku Beňo vyrazil pred Sedláčka, avšak jeho strela tesne minula ľavý horný roh brány. Domáci tlačili, avšak čistú gólovú šancu si počas prvej štvrťhodinky nevytvorili. V 18.min. zahral Vantroba roh na hlavu Krempaského - lopta z jeho hlavy šla do bočnej siete. V 20.min. domáci zahrávali priamy kop po faule na Slejzáka - strelu Vantrobu Beňo chytil. V 22.min. mohol otvoriť skóre po rohu domáci Krempaský - jeho hlavička tesne minula pravú tyč Beňovej brány. Najváčšiu ˇgólovú šancu domácich mal na hlave Ščavnický, avšak Beňo aj keď s problémami - vyrazil. Hneď s protiútoku hostia po náhodnej akcii udreli. V domácej šestnástke sa hosťujúci hráč zrazil s brankárom Gáborčíkom a rozhodca Greň prísne ukázal na biely bod. Dlugoš jedenástku bezpečne premenil a hostia sa ujali prekvapujúco vedenia - 0:1. Domácich gól zaskočil a do polčasu zaujala už len strela domáceho Maliňáka tesne nad Beňovu bránu.

Druhý polčas začali domáci opäť tlakom. V 48.min. pálil spoza 16-stky Slejzák - Beňo vyrazil na roh. Domáci udreli v 59.min. Vpravo sa uvoľnil Kiššák, presným centrom našiel voľného Krempaského, ktorý strelou k ľavej tyči vyrovnal stav stretnutia na 1:1. Domáci sa po góle neuspokojili a tlačili ďalej. Ale Sedláčkovej hlavičke v 62.min. chýbali centimetre a strele Slejzáka o minútu neskôr patričná razancia. V 68.min. už domáci diváci kričali gól, ale po centri Kiššáka presne na hlavu Krempaského šla lopta z jeho hlavy tesne vedľa pravého horného rohu Beňovej brány. Nedáš - dostaneš sa potvrdilo v tomto zápase. Hostia podnikli ojedinelý protiútok. Center z pravej strany Gáborčík podbehol a Vandžura hlavou dorazil loptu do siete - 1:2. Hostia sa však z vedenia dlho netešili. V 79.min. domáci rozohrali rýchlu akciu po ľavej strane. Dunajčan sa zbavil obrancu, vnikol do šestnástky a jeho presnú prihrávku Kiššák zasunul povedľa vybiehajúceho Beňa - 2:2. Domáci naďalej búšili do hostí, ktorým viditeľne ubúdali sily. V 83.min sa sám pred Beňom ocitol Barányi, ale s jeho slabou strelou nemal veľa práce. O tri minúty na to hlavička Kiššáka lízala pravú tyč. V 87.min. pálil po sóle zľava Dunajčan do bočnej siete. V nadstavenom čase mal čistú gólovú príležitosť striedajúci Augustín, ktorý však sám pred Beňom neuspel a ten mu jeho pokus vyrazil. Domácim nemožno uspieť v dnešnom stretnutí snahu a túžbu po víťazstve. Množstvo gólových šancí, ktoré si v dnešnom zápase vypracovali nepremenili, a tým dali vyniknúť brankárovi hostí Beňovi.

 

Góly:  59.Krempaský, 79.Kiššák - 34.Dlugoš(11m), 72.Vandžura        

ŽK:  Gáborčík                                                         ČK :   -

Rozhodcovia:  Gren - Walus, Spiesz         delegát: Knut

Diváci:  300                  

FK SNV: Gáborčík - Barányi, Sedláček, Maliňák(62.Ruman), Slejzák, Ščavnický, Dunajčan, Šoltés, Krempaský, Kiššák, Vantroba(81.Augustin)

Tréner: Ondáš Branislav

Plavnica: Beňo - Fröhlich, Vandžura(75.Pekár), Kuľanda, Kupec, Krajger, Janič, Dlugoš, Gallik(46.Mariančík), Genčúr, Bania(55.Hricko)

Tréner: Hricko Stanislav

                Autor: Peter Spusta, 8.6.2014

fksnv.sk/