O dvanásťgólovú úrodu sa postarali oba tímy

21.08.2010 14:23

Uplynulý víkend, počas ktorého počasie v regióne príliš neprialo, privítal nováčik z Vrbova na svojej pôde vedúci tím z Plavnice. Za stáleho dažďa sprevádzaného búrkou sa oba tímy postarali pre najvernejších fanúšikov o vynikajúce meranie síl s početnou, nezvyklou, až 12-gólovou úrodou.

VRBOV. Domáci Vrbovčania sa voči svojmu súperovi predstavili ako herne zdatný kolektív s výrazným duchom a počas celého priebehu hosťom dokázali vzdorovať. Naopak, na hre Plavničanov sa prejavila herná pohoda, ktorú mančaft získal už v prvých troch domácich meraniach síl. Pod ich neobvyklú streleckú produktivitu sa podpísala i skutočnosť, že ich hre počas celého priebehu vložili hlavnú myšlienku najmä hráči s množstvom skúseností z účinkovania aj vo vyšších súťažiach. Naopak, na necelom poltucte gólov Vrbovčanov sa prejavila neúnavnosť v ofenzívnej činnosti počas celého priebehu duelu. Po skončení stretnutia považoval domáci kormidelník Radovan Bartko prehru svojho tímu viac-menej za nešťastnú, no uznal aj kvality súpera. Svojim hráčom však verí, pretože nepochybuje o ich perspektívnej budúcnosti a presadení v tejto piatoligovej súťaži.
“Aj keď sa nám nepodarilo v tomto zápase bodovať, s výsledkom sme sa museli zmieriť. Keďže sme nováčikom súťaže, zatiaľ sa s ňou len oboznamujeme. Musím poznamenať, že Plavnica bola zatiaľ náš najlepší súper, v ktorého zostave nechýbali ani skúsení hráči. Tí nás síce trochu vyškolili, ale my sa určite nemôžeme zahanbiť, pretože ich náskok sme stále doťahovali. Za jednu z hlavných príčin prehry vidím aj fakt, že nás sprevádzala smola v defenzívnej činnosti a chýba nám viacero zranených hráčov. O sile svojho mužstva však nepochybujem, pretože sú to perspektívni hráči hrajúci ligu za dorast s množstvom energie, ktorí sa majú stále ešte čo učiť. Pevne verím, že v ďalších zápasoch nesklamú nielen seba, ale ani vedenie a našich verných fanúšikov. Všetci sa tešíme na najbližšie domáce stretnutie s Gaboltovom, v ktorom urobíme všetko pre to, aby sme sa postarali o reparát s Plavnicou a po zápase sa v kabíne tešili my a nie náš súper. K tomu je potrebné čo najdôležitejšie sa pripraviť a potrápiť tohto súpera, ktorého však zatiaľ nepoznáme. Ak sa nám podarí dosiahnuť víťazstvo, nepochybujem o tom, že to pôjde iba k lepšiemu a budeme dosahovať ďalšie úspešné výsledky.”

Sériu chcú natiahnuť

Hosťujúci kormidelník Ľubomír Jacko, ktorý počas letnej prestávky zamieril k Plavničanom zo susedných Lipian, nešetril svojím nadšením z dosiahnutého zisku troch bodov po nesmierne dramatickom zápase. “Teší ma, že aj keď sme pred naším súperom mali sčasti aj rešpekt a odstup, moji zverenci od úvodu bojovali za každého stavu a domácim toho veľa nedovolili. Zaznamenať až sedem gólov na ihrisku súpera, to už o niečom svedčí, na čom sa podpísala predovšetkým dobrá forma, ktorú sa nám podarilo získať už teraz v samom začiatku súťaže. Dúfam, že ak budeme v nastúpenom trende pokračovať aj naďalej a mojim zverencom bude slúžiť aj zdravie, dosiahneme ďalšie úspešné výsledky. Navyše treba dodať, že náš káder má po doplnení svoju silu, čo sa prejavuje aj v samotných zápasoch. Podotýkam, že do každého nastupujeme s tým, že ideme zvíťaziť, čo sa nám doposiaľ darí, pričom verím, že túto sériu sa nám z kola na kolo podarí natiahnuť. K tomu je ale neustále základom vynikajúca partia, ktorá bude bojovať nielen na tréningoch, ale aj v kabíne, mimo nej a v zápasoch. Zatiaľ s tým žiadny problém nemáme a herne sa nám darí. Verím, že aj v nastávajúcom domácom zápase proti Hranovnici, v ktorom nám znova velí vyhrať a potvrdiť víťazstvo z Vrbova nezaváhame a našu sériu bez straty bodu natiahneme.”