Plavnica druhýkrát v súťaži prehrala

24.04.2013 08:00

Víťazstvo i prehru si počas uplynulého týždňa pripísali futbalisti Plavnice. Najprv v stredajšej dohrávke porazili bez ťažkostí Kežmarok, v nedeľu však nepochodili u súpera v Raslaviciach.

PLAVNICA. Líder piatej ligy Sever najprv zdolal Kežmarok 2:0, v nedeľu ale utrpel druhú prehru v súťaži. Raslavice ho zdolali 1:0. V tabuľke však majú Plavničania naďalej sedembodový náskok.

„Proti Kežmarku to nebol až taký náročný zápas ako v Raslaviciach. U súpera sme očakávali ťažký boj, boli sme si však vedomí svojej sily. Žiaľ, nevyužili sme niektoré naše šance,“ zhodnotil uplynulý týždeň Marián Solotruk, tréner vedúceho tímu súťaže.

Kým Plavnica v jeseni zdolala Raslavice vysoko 4:0, súperovi tentoraz nedokázala vsietiť ani jeden gól.

„Bol to takticky vedený zápas z oboch strán. Mužstvá čakali na chybu súpera. Raslaviciam sa podarilo skórovať hneď v úvode zápasu, odvtedy mali v podstate už iba jednu pološancu. My sme si ich vypracovali zopár, využiť sme ich však nedokázali. V zápase sme mali viaceré fázy, keď sme diktovali hru. Žiaľ, nepodarilo sa nám zužitkovať ani záverečný tlak. Myslím si, že v zápase sme neboli slabším mužstvom,“ skonštatoval tréner.

Bodový odstup si Plavnica udržala

Situácia na čele piatej ligy sa ani po nedeli nezmenila. Plavnica si drží sedembodový odstup pred Dlhým Klčovom aj vďaka jeho hladkej prehre 4:1 v Ľuboticiach. Zaváhal aj ďalší konkurent. V poradí tretí Kľušov doma iba remizoval s Hanušovcami.

„Poznáme výsledky súperov, tým sa však veľmi nezaoberáme. V prvom rade sa koncentrujeme sami na seba,“ podotkol M. Solotruk.

Dodal, že odvetné zápasy sú v tejto fáze súťaže ťažké pre všetkých. „Prehrať môže každý s každým. S blížiacim sa záverom budú rozhodovať u mužstiev rôzne faktory. My sa budeme snažiť držať našich predstáv a pokračovať od zápasu k zápasu.“

Najbližšie hostia Plavničania na domácom trávniku súpera z Jasenova. Súboj sa odohrá v nedeľu o 16. hodine.


Čítajte viac: https://lubovna.korzar.sme.sk/c/6775474/plavnica-druhykrat-v-sutazi-prehrala.html#ixzz2RPnspeeI