Plavnica je po výhre nad Spišským Podhradím už druhá

17.09.2013 07:06

Sériu víťazných zápasov za sebou zaokrúhlili futbalisti Plavnice na päť. Po nedeľňajšom víťazstve nad Spišským Podhradím 3:1 sa v tabuľke vyšvihli už na druhé miesto.

PLAVNICA. Zápas medzi domácim nováčikom a hosťami spod Spišského hradu vo štvrtej lige priniesol futbal s množstvom vyložených šancí.

S ich využívaním si lepšie poradili Plavničania, ktorí položili základ úspechu už v prvom polčase.

„Myslím, že naše víťazstvo je zaslúžené. V prvom polčase sme mali vyloženejšie šance ako súper. Rozhodujúce bolo, že sme ich dokázali premeniť,“ hodnotil zápas Marián Solotruk, tréner domácich.

V podobnom duchu reagoval aj tréner Spišského Podhradia Jozef Komara. „Žiaľ, v úvode naša obrana zaspala, po jej nedorozumení sme inkasovali a to dostalo domácich na koňa. Keďže futbal sa hrá na góly a premenené šance, v tom boli domáci lepší a tak asi zaslúžene vyhrali,“ povedal.

Tréner hostí: Zápas mohol skončiť aj 6:5

Vstup do zápasu vyšiel domácim na výbornú. Tlak na súperovej polovici zužitkovali už v šiestej minúte, keď sa gólovo presadil strelecký líder FK Družstevník Stano Hricko.

Šance na strane domácich pribúdali, zahanbiť sa však nedali ani hostia. Plavnica však do polčase vsietila tri góly, čo rozhodlo.

Hosťom nepomohol na bodový zisk ani tlak v druhom dejstve. Pritom šancí mali podobne ako domáci po celý zápas dostatok.

„Aj keď sme boli v druhom polčase lepším mužstvom, domáci už iba kontrolovali priebeh. Podľa mňa, ak by zápas skončil  6:5, nikto by nič nepovedal,“ doplnil Jozef Komara.

Solotruk: Vyhrať päť zápasov za sebou asi niečo znamená

Plavnica sa tak po úspešnej domácej nedeli naďalej vezie na víťaznej vlne. Vo štvrtoligovej súťaži už ťahá sériu piatich výhier v rade.

„Pravdaže sme spokojní, v tejto súťaži vyhrať päť zápasov za sebou asi niečo znamená. Určite to vypovedá o tom, že nie sme slabým mužstvom,“ poznamenal Marián Solotruk.

Trojbodový zisk priniesol Plavnici druhé miesto v tabuľke s dvojbodovým odstupom za Giraltovcami. Práve tie majú po nedeli za sebou ešte úspešnejšiu sériu, keď vyhrali už šiesty zápas v rade.

V budúcom kole cestuje Plavnica na horúcu pôdu do Hanisky, ktorá ma na siedmom mieste tabuľky trojbodový odstup od Plavnice.

Zaujalo nás

Maroš Beňo bol hrdinom i nešťastníkom

Zápas medzi Plavnicou a Spišským Podhradím priniesol množstvo šancí na obidvoch stranách. Nudiť sa rozhodne nemohli obaja brankári.

S chuťou si zachytal aj domáci Maroš Beňo. V zápase bol najmä v druhom polčase v permanencii.
„Osobne sa mi chytá lepšie, ak je v bráne čo robiť. Vždy je to lepšie, ako odstáť 90 minút, ako to bývalo pred rokom o súťaž nižšie,“ poznamenal.

V druhom polčase bol však Maroš menším nešťastníkom. Rozohrávku od domáceho kapitána Jána Fröhlicha pristavil a nasmeroval do tela súperovho hráča. Lopta po tomto momente skončila v sieti domácich. Išlo o jediný úspech hostí, ktorí korigovali stav na 1:3.

„Chcel som loptu odkopnúť, no nevyšlo mi to podľa predstáv. Od chlapcov v šatni si to zrejme užijem,“ opísal smoliarsky moment Maroš, ktorý inak v zápase zahviezdil viacerými spoľahlivými zákrokmi.

 

utorok 17. 9. 2013 | Peter Rindoš


Čítajte viac: https://lubovna.korzar.sme.sk/c/6935596/plavnica-je-po-vyhre-nad-spisskym-podhradim-uz-druha.html#ixzz2f8hIJatt