Plavnica - Záborské 3:1 (2:0)

05.08.2010 00:53

Podtatranské derby korisťou Spišského Bystrého
Nováčik z Čirča začal víťazstvom vonku, Vrbov ho nenapodobnil

V. LIGA - S-Z

Plavnica - Záborské 3:1 (2:0)

Domáci vstúpili do svojej domácej premiéry v novom ročníku rázne a už v 3. minúte sa mohli dostať do vedenia, no prudká strela R. Pavlišina z vyše 20 metrov skončila tesne mimo brány. Postupom času Plavničania čoraz viac zatápali hosťujúcej defenzíve a v 8. minúte sa z hranice 16-ky pokúšal prekonať hosťujúceho gólmana Jacko, no jeho nebezpečný strelecký pokus si cestu do siete nenašiel. O dve minúty nato po rýchlom protiútoku našiel Matej presným centrom Jacka, lopta však tesne minula pravú žrď hosťujúcej svätyne. Hostia sa snažili ťažiť po ojedinelých brejkoch, no vo finálnej fáze ostali prakticky neškodní. V 18. minúte po faule na domáceho Jacka si loptu z priameho kopu postavil Hricko, ale jeho nepríjemnú strelu brankár hostí reflexívne vyrazil. Vzhľadom na celkový priebeh bolo iba otázkou času, kedy sa Plavničania dočkajú vedúceho gólu, čo sa im po polhodine hry predsa len podarilo. Aktívny Varga vybojoval už stratenú loptu a jeho následnú ideálnu prihrávku z vyše 25 metrov bez prípravy umiestnil pod brvno jedovkou Pekár. Po tomto momente sa hostitelia upokojili, no v 42. minúte sa im podarilo poistiť svoj náskok, keď nečakaná strela Hricka z 20 metrov pre〜kvapila brankára hostí. Po zmene strán sa v 53. minúte usilovali hostia znížiť vedenie Plavničanov, no pozorný Mindžák svojím reflexívnym zákrokom vyrazil strelu Semančíka. V 59. minúte odpovedali hostitelia Grajzingerom, ten mal však v koncovke vychýlenú mušku. V ďalších fázach hry Plavničania kontrolovali svoj náskok, no v 70. minúte doplatili na zaváhanie v defenzívnej činnosti, ktoré potrestal kontaktným gólom Semančík. V záverečnej štvrťhodine však domáci nechceli nič nechať na náhodu a v 76. minúte mohli pridať tretí gól, avšak Chovancovu dorážku z 2 metrov gólman hostí zneškodnil. V dramatickom závere v 89. minúte mal gól na kopačke Pekár, ale jeho pokus z priameho kopu tesne minul hosťujúcu bránu. Keď sa už zdalo, že na konečnom tesnom víťazstve Plavničanov sa nič nezmení, v nadstavenom čase po individuálnej akcii zastavil v pokutovom území nedovoleným spôsobom jeden z obrancov hostí prenikajúceho Jacka a nariadenú penaltu Jozef Pavlišin bezpečne premenil a potvrdil zaslúžené víťazstvo Plavničanov.


Góly: 30. Pekár, 42. Hricko, 90.+ Jo. Pavlišin (z 11 m) - 70. Semančík. Pred 400 divákmi rozhodoval Šoltés, ŽK: Chovanec - Baran, Desiatnik. PLAVNICA: Mindžák - Jo. Pavlišin, R. Pavlišin, Vandžura, Varga - L. Figura, Hricko (46. Chovanec), Grajzinger, Pekár - Jacko, Matej.


Čítajte viac: https://korzar.sme.sk/c/5493164/novacik-z-circa-zacal-vitazstvom-vonku-vrbov-ho-nenapodobnil.html#ixzz0vgGBDTxn