Plavničania zaskočili Giraltovčanov

04.10.2016 14:42

LÍDER TIEŽ NEMUSÍ MAŤ SVOJ DEŇ

Už dávno nebol dôvod na to, aby  treťoligoví futbalisti Giraltoviec stratili víťazný apetít. Akurát v úvode súťažného ročníka boli ešte nerozhýbaní, v prvom kole remizovali a vo štvrtom prehrali, ale odvtedy dosiahli len víťazstvá. Čakalo sa, že táto séria sa neskončí ani naposledy, keď hráči MFK Slovan hostili Plavnicu. Tá je síce v pelotóne dolu, možno ani nepredstavovala nejakého strašiaka, no predsa zaskočila domácich, keď uhrala zmierlivý výsledok. Bola to prvá strata lídra tabuľky v tomto ročníku na vlastnej pôde.

Už úvod naznačil, že pre favorita tento zápas nebude práve najpríjemnejším zážitkom. Plavničania sa čoskoro ujali vedenia a vyrazili tak tromfy z rúk súperovi. „Určite sme nepodcenili súpera. Podľa mňa hostia svojím výkonom prekvapili, hrali vynikajúco a my sme si nepočínali tak, ako sme si predstavovali, čo bolo spôsobené aj niektorými absenciami z dôvodu zranení. Na to sa však vyhovárať nebudeme. Slovom – nezahrali sme tak, ako sme chceli,“ poznamenal domáci tréner Ondrej Desiatnik. Podľa neho mužstvo nemalo svoj deň, mohlo prehrať aj vyhrať. „Nemali sme síce mnoho možností, ale nejaké dve-tri šance na skórovanie sa ešte naskytli, ale napokon sme mohli byť radi, že hostia nevyhrali, lebo sa im za nerozhodného stavu naskytla tutovka, keď ich hráči išli v druhom polčase sami na bránu, ale neskórovali. Takže môžeme byť radi, že to dopadlo tak, ako to dopadlo.“ Podľa slov kouča prvý polčas bol očividne slabší v podaní jeho hráčov, v druhom prišlo zlepšenie, ale na výhru to aj ak nestačilo.

 Nuž, mnoho predznamenal práve vstupný zásah, ktorý sa zrodil po viacerých zaváhaniach domácich.„Bola to ľahká lopta, namiesto jednoduchého riešenia prišiel rohový kop, center, nedostatočné odkopnutie lopty a z päťky protihráč zavesil, keď sme ho nedostatočne prikryli. Takže bola to séria chýb na našej strane.“ Určite nepriaznivý stav nahlodal istotu Giraltovčanov. Predtým v piatich zápasoch neinkasovali ani raz, teraz dostali hlúpy gól a to podmienilo psychiku kolektívu. Ešte dobre pre domácich, že im vyšiel vstup do druhého polčasu, vyrovnali a mali niekoľko ďalších sľubných náznakov. Avšak skórovať nedokázali  a nakoniec sa strachovali o remízu.

 „Buďme skromní, pokorní, pre nás je každý duel náročný, nepreceňujeme súčasné postavenie. Samozrejme, rátame s tým, že naša pozícia je aj výzvou pre rivalov a budú nás chcieť o ňu obrať. Inak sa pripravujú na nás, sme pre nich hodenou rukavicou. Navyše, treba brať do úvahy výpadky, zranenia, karty, formu hráčov, je v tom viac okolností, ktoré podmieňujú naše účinkovanie. Doteraz sme hrali solídny, poctivý futbal a chlapci pochopili, čo od nich chcem. Pravdaže, mali sme aj šťastie, to treba pripomenúť,“ dodal O. Desiatnik, ktorý po svojom nástupe na giraltovskú lavičku vniesol do mužstva niektoré nové veci. Práve po tom hráči prahli a pochvaľujú si metódy ambiciózneho lodivoda, ktorý má dostatok hráčskych skúseností a na lavičku dospelých vo „vážnej“ súťaži sa vrátil po dlhšej odmlke. „Je to pre mňa výzva, ale uvidíme, či sa naplní to, čo by sme všetci radi dosiahli. Treba len trénovať a veľa trénovať,“ naznačil smer snaženia giraltovský kormidelník.

zdroj: vsfz.futbalnet.sk/spravy/2-25/