Plavnická spokojnosť, na Spiši uhrali bod

10.06.2014 21:50

U silného súpera získali bod. V Spišskej Novej Vsi uhrala Plavnica remízu.

U silného súpera získali bod. V Spišskej Novej Vsi uhrala Plavnica remízu.

Foto: jope

Nováčik v štvrtoligovej premiére nesklamal. Súťaž udržal aj na ďalšiu sezónu.

PLAVNICA. Medzi príjemné prekvapenia IV. futbalovej ligy Východ patrí nováčik súťaže z Plavnice.

Po výbornej jeseni si hneď získal u ostatných súperov rešpekt. V jarnej časti si už na hráčov v oranžových dresoch s bielym krížom začali dávať ostatné kluby väčší pozor.

Cenný bod

Plavnica počas celého súťažného ročníka dokázala prekvapiť. Príkladom toho je ich súboj v metropole Spiša, odkiaľ si po remíze 2:2 odnášajú dôležitý bod.

„Dostali sme doma nešťastné góly. Chceli sme tento zápas vyhrať. Celý čas sme diktovali tempo, bohužiaľ, nevyšlo to. Hostia sa len bránili, odkopávali lopty a my sme ich tlačili celých deväťdesiat minút,“ povedal po remíze útočník FK Spišská Nová Ves Peter Vantroba.

Kým na domácej spišskej strane bolo v druhú júnovú nedeľu menšie sklamanie, hostia z Plavnice odchádzali maximálne spokojní.

„Predpokladali sme, že u lídra tabuľky nás bude čakať ťažký súboj. K tomu ešte treba prirátať horúce počasie. V niektorých momentoch nám dochádzali sily, ale remíza je v konečnom účtovaní spravodlivá. Uznávam kvality Spišiakov, lebo herne nás prevýšili. Hralo sa na góly a tie sme strelili zhodne po dva,“ uviedol kapitán Plavnice Ján Fröhlich.

Doplnil ho tréner Marián Solotruk: „Dva góly na Spiši nie sú zlé. Samotný zápas ukázal, v čom sú naše problémy. Máme veľa zranených hráčov. Ako je to hrať so srdcom, sme ukázali v Spišskej. Hrali sme s tromi zranenými hráčmi.“

Udržia sa v súťaži

V jarnej časti prenasledovali zverencov trénera Solotruka zranenia. Z chýbajúcich zranených hráčov mohol kormidelník postaviť druhé mužstvo.

Zmeny v zostave sa odzrkadlili aj vo výsledkoch a po ťažkom jarnom rozbehu Plavničania splnili svoj odvážny cieľ – zachovať túto súťaž aj pre ďalší ročník.

„Spokojnosť s celou sezónou je. V jarnej časti sme mali problémy, lebo sa to na nás sypalo. Neviem presne vyrátať, či to bolo dvanásť či pätnásť zranených hráčov, ktorí sa postupne vracali do kádra. Sme ako Plavničania hrdí, že taká malá obec môže si zahrať na takom štadióne ako napríklad v Spišskej Novej Vsi,“ netajil spokojnosť tréner FK Družstevník Plavnica M. Solotruk.

Po cennej remíze na Spiši Plavničania čakali len na výsledky ostatných súperov a preratávali, či im bod pomôže k účasti medzi krajskou elitou.

V rozlúčkovom majstráku so sezónou hostia v nedeľu doma Sninu. O momentálnu deviatu priečku by mohli jedine prísť po domácom zaváhaní, ale počas celej sezóny na svojom útlom štadióne robili divákom radosť a v tom by chceli pokračovať aj v záverečnom finiši.

„S priebehom celej sezóny sme veľmi spokojní. Ako nováčik sme ukázali, že futbal hrať vieme. Hlavne to platilo v jeseni. Jar už bola o niečom inom. Možno pred jarnou a počas jari sme už nemali také podmienky, ako iné tímy z tejto súťaže. Do hry vkladáme srdce a pre Plavničanov chceme hrať dobrý atraktívny futbal. Osobne chcem poďakovať spoluhráčom a futbalovému výboru. Vložili do toho dosť úsilia, výsledkom čoho je, že sme v tretej lige ostali. Sme veľmi radi,“ dodala opora tímu Plavnice Ján Fröhlich.

Fakty zo zápasu

Sp. Nová Ves – Plavnica 2:2 (0:0)

Góly: 58. Krempaský, 79. Kiššák – 34. Dlugoš, 72. Vandžura.

PLAVNICA: Beňo – Fröhlich, Vandžura (74. Pekár), Kuľanda – Krajger – Kupec, Janič, Genčúr, Dlugoš – Bania (54. Hricko), Gallik (46. Mariančík).

 
 
utorok 10. 6. 2014 | Jozef Petruška

lubovna.korzar.sme.sk/c/7230388/plavnicka-spokojnost-na-spisi-uhrali-bod.html