Po výhre má Plavnica už desaťbodový náskok

01.05.2013 21:28

Vďaka nedeľňajšej výhre majú Plavničania v tabuľke už desaťbodový náskok. Pozíciu lídra V. ligy Sever si upevnili domácou výhrou nad Jasenovom 2:0.


PLAVNICA. V súboji minulosezónnych nováčikov domáci jednoznačne dominovali. Súpera prevyšovali počas celého zápasu, z viacerých šancí sa im podarilo vsietiť po góle v oboch polčasoch.

Domáci nechali na začiatku súpera v držaní lopty. Šance však pribúdali iba na ich strane. Až niekoľkú v poradí využil s prehľadom kapitán Plavnice Stanislav Hricko. Poisťovací druhý gól strelil v druhom polčase Matúš Dlugoš.

„Pri rozlosovaní strán sme si netradične vybrali útočnú polovicu pri fanúšikoch a šatniach. Hrali sme trošku s vetrom. Dali sme jeden gól, hoci ich mohlo byť viac. Mali sme jasnú prevahu, sme radi, že sme zvíťazili. Teraz sa ide ďalej,“ zhodnotil súboj autor druhého gólu stretnutia.

Po druhom góle boli uvoľnenejší

Množstvo zahodených šancí Plavnicu mrzieť nemuselo. Vedenie si jej hráči pohodlne ustrážili, súperovi veľa nedovolili. „

Som rád, že sme vsietili druhý gól. Už to bolo z našej strany uvoľnenejšie,“ poznamenal M. Dlugoš.
FK Družstevník vedie tabuľku so 46 bodmi. O desať menej ich má Kľušov a Dlhé Klčovo, ktoré prehralo vo Finticiach.

Po zápase Plavnica – Jasenov sme oslovili aj hosťujúceho kapitána a trénera v jednej osobe.

„Momentálne máme trochu problémy s kádrom, ide o zranenia, niektorí hráči nám poodchádzali do zahraničia. V Plavnici sme mali cieľ – hlavne nedostať veľa gólov,“ povedal Robert Chalupka.

Priznal však silu súpera. „Domáci Plavničania potvrdili, prečo sú prví v tabuľke, aj to, prečo za celú sezónu inkasovali iba štyri góly. Ich hra je organizovaná. Ich tlaku sme dlho odolávali, žiaľ prišli naše chyby a tie rozhodli o výsledku,“ dodal.

V stredu privítajú Medzilaborce

Už v stredu čaká na Plavnicu dôležitý domáci zápas proti Medzilaborciam. „Určite to nebude jednoduchý zápas. U súpera sme síce vyhrali 5:0, ale Medzilaborce majú veľkú kvalitu. V každom prípade však chceme vyhrať, doma by sme si neradi dovolili zaváhanie,“ poznamenal M. Dlugoš, ofenzívny pilier lídra z Plavnice.