Pre podtatranské futbalové kolektívy platilo: Môj dom - môj hrad

09.09.2010 00:25
Plavnica - Š. Dravce 6:2 (4:0)
V stretnutí herne dvoch odlišných polčasov sa v tom prvom pustili Plavničania do svojho súpera bez rešpektu. Z ofenzívnej prevahy sa im v 13. minúte podarilo otvoriť skóre, keď po faule na Jána Pavlišina Matej krížnou strelou z voleja prekonal bezmocného brankára hostí. Po góle Plavničania prepli na ešte vyšší rýchlostný stupeň, no útočnú prevahu dokázali využiť na gólovú poistku až v 34. minúte, keď Janič našiel skvelým centrom Solotruka a ten po rýchlom protiútoku usmernil loptu do odkrytej brány. V 38. minúte viedli hostitelia už rozdielom triedy, keď Grajzinger poslal dlhú loptu na voľného Solotruka a ten lobom prekonal bezmocného gólmana hostí. Do prestávky to zo strany s chuťou hrajúcich Plavničanov nebolo ešte všetko, pretože v 41. minúte po faule na R. Pavlišina z následného priameho kopu Jacko rýchlo posunul loptu Matejovi a ten ju s prehľadom umiestnil do prázdnej brány. Po zmene strán domáci herne poľavili, čo súper po hodine využil na skorigovanie výsledku, keď hrubú chybu v defenzívnej činnosti potrestal Haburak. Od tejto chvíle sa síce ešte Dravčania snažili o druhý úder, ale cez takticky hrajúcich hostiteľov sa nepresadili. V samom závere, keď sa už zdalo, že na výsledku sa nič nezmení, hráči oboch mužstiev nečakane ožili a spestrili výsledok. V 90. minúte najprv po rohovom kope R. Pavlišina krížnou strelou z rohu 16-ky pridal piaty gól domácich Jacko. V nadstavenom čase zaskočil z priameho kopu domáceho brankára Mindžáka Kušnir, ale posledné slovo patrilo predsa len aktívnym Plavničanom, keď po rýchlej rozohrávke zo stredu ihriska poslal L. Figura loptu na Janiča a ten nezaváhal.
Góly: 13. a 41. Matej, 34. Solotruk, 38. Grajzinger, 90. Jacko, 90.+ Janič - 60. Haburak, 90.+ Kušnir. Pred 250 divákmi rozhodoval Lajčák, ŽK: Grajzinger, Jo. Pavlišin - Sekerák, Janočko, Kocurko, Kmec, ČK: Kocurko. PLAVNICA: Mindžák - Varga, Ján Pavlišin, Jo. Pavlišin, Vandžura (86. T. Figura) - Grajzinger, R. Pavlišin, Solotruk (66. L. Figura), Janič - Matej (78. J. Pekár), Jacko.

Čítajte viac: https://korzar.sme.sk/c/5540499/pre-podtatranske-futbalove-kolektivy-platilo-moj-dom-moj-hrad.html#ixzz0yynSSv6j