V. liga Sever – Čo hovoria gólové čísla?

18.04.2013 22:07

Pokračuje s ďalším zo série článkov, v ktorých sa venujeme číslam. Už včera (19.3.) sme sa bližšie pozreli ako to vyzerá vo IV.lige – východ a dnes pokračujeme v V.lige Sever. Zisťujeme podrobnejšie, či sa oplatí navštevovať futbalové zápasy na regionálnej úrovni ako aj to ktoré mužstva sú z pohľadu gólov atraktívne pre diváka.

V jesenej časti súťaže V.liga Sever sa odohralo celkovo 128 futbalových zápasov, v ktorých padlo dovedna 427 gólov, čo je priemer na jeden zápas 3,34 gólov. Najviac gólov videli diváci, ktorí si našli cestu na futbalový štadión OŠK Kľušov, ktorý v druhom kole súťaže dokázal na domácom trávniku poraziť futbalistov z TJ Jasenov v pomere 6:2. Rovnakým počtom gólov v zápase upútal a uspokojil fanúšikov aj futbalový zápas 10. kola, keď na trávniku v Raslaviciach nestačili hostia z Veľkého Šariša na domácich futbalistov a podľahli im výsledkom 7:1. Najvyššiu výhru, ak to vezmeme z pohľadu rozdielu gólov, dosiahli hráči Spartaka Medzilaborce, keď v 7. kole dokázali zvíťaziť vo Veľkom Šariši vysoko 7:0.
Ak sa pozrieme na gólovú úrodu v jednotlivých kolách, tak najväčšia sa urodila hneď v troch kolách a to v 9. kole, 10. kole a 12. kole, keď fanúšikovia futbalu videli v každom zo spomenutých kôl po 33 gólov. Naopak najmenej sa oplatilo futbalovým divákom vyrážať za futbalom v 14. kole, keď v sietiach skončila lopta len 14x. Najviac, z pohľadu gólov, sa oplatí chodiť na futbalové zápasy Veľkého Šariša, v ktorých padlo spolu 71 gólov, čo je najviac v súťaži V.liga Sever. Zároveň mužstvo zo Šariša má najderavejšiu obranu v súťaži, keď ich gólové konto súperi zaťažili 60x a zároveň aj najslabší útok, keď hráči V. Šariša dokázali dopraviť loptu do súperovej siete len 11x. Ak sme pri mužstve Veľkého Šariša, tak za pozornosť stojí, že v kolónke víťazstiev im po jeseni svieti nula.
Najčastejšie skórujúcim  mužstvom je družstvo OŠK Kľušov, ktorého hráči nastrieľali v jeseni 42  gólov, čo je v priemere 2,63 gólov na zápas. Obranu na najpevnejších nohách má mužstvo FK Družtevník Plávnica, ktoré inkasovalo v šestnástich zápasoch iba 3 góly!
Zo štatistík vyplýva,  že na zápasy V. ligy Sever sa oplatí chodiť viac, ako na zápasy IV. ligy východ, keďže v zápasoch V. ligy Sever padlo o 83 gólov viac. Zajtra pokračujeme V. ligou Juh.

FOTO Zdroj: wikipedia.org – s licenciou pre voľné šírenie obrázku